Μίνι μπλακ-άουτ σε Νέα Πέραμο και Ελευθερές-Πήρε φωτιά μετασχηματιστής σε κολόνα της ΔΕΗ

Το ρεύμα επανήλθε μετά από 15 λεπτά στο μεγαλύτερο μέρος των οικισμών, πλην κάποιον περιοχών-Πιθανολογείται ότι η κακοκαιρία προκάλεσε το βραχυκύκλωμα-Άμεση η επέμβαση της Πυροσβεστικής και του ΔΕΔΔΗΕ

Δεν έφτανε η έντονη βροχή και ο αέρας, ήρθε και η διακοπή ρεύματος -ευτυχώς ολιγόλεπτη- για να συμπληρώσει το κακό στο παράλιο μέτωπο του δήμου Παγγαίου.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017, σημειώθηκε μπλακ-άουτ στη Νέα Πέραμο και στις Ελευθερές, βυθίζοντας στο σκοτάδι για περίπου ένα τέταρτο χωρίς ρεύμα το μεγαλύτερο μέρος της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερών.




Αιτία ήταν το βραχυκύκλωμα σε έναν μετασχηματιστή σε κολόνα της ΔΕΗ στις Ελευθερές, πιθανώς λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ενώ ο μετασχηματιστής πήρε φωτιά.

Άμεσα έσπευσε στο σημείο όχημα της Πυροσβεστικής το οποίο έσβησε τη φωτιά, ενώ συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ αποκατέστησαν τη βλάβη, με το ρεύμα να επανέρχεται στο μεγαλύτερο μέρος των χωριών, πλην κάποιων περιοχών στις Ελευθερές, όπου κι αυτές -σύμφωνα με διαβεβαιώσεις της ΔΕΔΔΗΕ- θα έχουν σύντομα ρεύμα.