Ώρα μηδέν για την «υπόθεση ΒΦΛ». Είτε έτσι είτε αλλιώς, όλα θα κριθούν πριν τα Χριστούγεννα

Η εξ αναβολής τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας υπό τον Ανδρέα Νεφελούδη θα δώσει ή όχι την τελική λύση

Στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας στην Αθήνα τριμερής συνάντηση για τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Η νέα αυτή «συμφιλιωτική» προσπάθεια επρόκειτο να γίνει αρχικά την περασμένη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω αιφνίδιου προβλήματος υγείας του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία (διαβάστε σχετικά εδώ).

Στη συνάντηση θα παρίστανται στελέχη και μέλη της Νομικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας, εκπρόσωποι της Διοίκησης της ΒΦΛ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στα Λιπάσματα (απολυμένοι) μετά των νομικών τους συμβούλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ανδρέας Νεφελούδης μπορεί να απέφυγε τα χειρότερα με το θέμα της υγείας του, ωστόσο ακόμη δεν είναι σε θέση να επισκέπτεται την εργασία του και θα διευθύνει τη συνάντηση μέσω… Skype! Το γεγονός ότι ο Γενικός Γραμματέας δεν διάλεξε τον εύκολο δρόμο της εκ νέου αναβολής της τριμερούς συνάντησης καταδεικνύει τη σημαντικότητα που προσδίδεται σε αυτήν.

Η αλήθεια είναι πως η τριμερής παρέμβαση της ερχόμενης Πέμπτης διαφέρει από όσες προηγήθηκαν, αφού αυτή διεξάγεται στον απόηχο αρκετά σημαντικών εξελίξεων. Το θέμα της ΔΕΠΑ έχει «προχωρήσει» σε μεγάλο βαθμό, ενώ έχει προηγηθεί και η ξεκάθαρη δημόσια δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού για άμεση «επιστροφή στην ομαλότητα και την κανονικότητα» (διαβάστε σχετικά εδώ).

Με αυτά ως δεδομένα, την Πέμπτη αναμένεται είτε να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τους 180 απολυμένους, κάτι το οποίο θα σημάνει το άνοιγμα ενός νέου «κεφαλαίου» της λιπασματοβιομηχανίας είτε θα επέλθει η… ρήξη η οποία θα είναι οριστική.

Το «ευχαριστώ» Νεφελούδη

Το βράδυ της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου 2017, ο Ανδρέας Νεφελούδης έγραψε το δικό του «ευχαριστώ» σε όσους τον… έσωσαν και βασικά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Αλεξάνδρας: