ΒΦΛ: Ξεκίνησε η τριμερής στο Υπουργείο Εργασίας παρουσία Διονύση Μπεχράκη

Η έκβαση της παρέμβασης θα κρίνει εάν θα «κλείσει» ή όχι το «μέτωπο» που έχει ανοίξει η εργοδοσία με τους εργαζόμενους-απολυμένους

Λίγο μετά τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017 ξεκίνησε στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Αθήνα η τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση ως μια έσχατη προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στην «κρίση» που εδώ και ενάμιση χρόνο ταλανίζει τη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων.

Στη διαπραγμάτευση συμμετέχουν, από την πλευρά της Διοίκησης των Λιπασμάτων ο Οικονομικός Διευθυντής της ELFE Χρήστος Καμπούρης και ο πρώην διευθυντής του εργοστασίου και έμπιστος συνεργάτης του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη Διονύσης Μπεχράκης μετά του νομικού τους εκπροσώπου Καθηγητή Ιωάννη Ληξουριώτη και από την πλευρά των εργαζομένων (απολυμένων) ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης και ακόμη τέσσερα (4) μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου μετά των νομικών τους εκπροσώπων, τις δικηγόρους-εργατολόγους Χρυσάνθη Υφαντή και Τάνια Ελευθεριάδου και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατϋπαλλήλων Χημικών Βιομηχανίων Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ) Ευθύμης Θεοχάρης.

Από την πλευρά του Υπουργείου συμμετέχουν τα στελέχη κ.κ. Αγραπιδάς και Παπαθεωδορόπουλος. Ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία σύγκλησης της τριμερούς παρέμβασης, συμμετέχει στη συνάντηση μέσω… Skype λόγω του πρόσφατου προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει (διαβάστε σχετικά εδώ).