Τριμερής για ΒΦΛ: 24ωρη προθεσμία για να βρεθεί λύση

Κρίσιμες για τη διαπραγμάτευση Διοίκησης-απολυμένων οι επόμενες ώρες - Το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017 «τελειώνουν» όλα

Στις 14:00 μετά το μεσημέρι της Πέμπτης 21 Δεκεμβρίου 2017, εκπρόσωποι της Διοίκησης και του Σωματείου Εργαζομένων (απολυμένοι) της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων πέρασαν για δεύτερη φορά την «πόρτα» του Υπουργείου Εργασίας για να συνεχίσουν τη διαπραγμάτευση στο πλαίσιο της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ανδρέας Νεφελούδης (διαβάστε περισσότερα εδώ).




Είχε προηγηθεί διακοπή στις 11:30 περίπου για να αρθεί το προσωρινό αδιέξοδο που διαφάνηκε όταν η εταιρία κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση που δεν ικανοποίησε τους απολυμένους (διαβάστε σχετικά εδώ). Οι συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το διάστημα των δυόμιση ωρών «έφεραν» ένα κάποιο αποτέλεσμα που «μεταφράζεται» σε μία βελτιωμένη πρόταση η οποία όμως μένει να αποσαφηνιστεί μέχρι απόψε το βράδυ.

Διοίκηση και απολυμένοι έδωσαν νέο «ραντεβού» στο Υπουργείο Εργασίας το πρωί της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017, οπότε και αναμένεται να επικυρωθεί ή όχι κάποια λύση στην «κρίση» της λιπασματοβιομηχανίας.