Τριμερής για ΒΦΛ: «Γκρίζος» καπνός με καταρχήν συμφωνία μεταξύ εργοδοσίας και απολυμένων

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου θα εγκρίνει ή όχι το deal που «έπεσε» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στο Υπουργείο Εργασίας - Δήλωση Νίκου Βογιατζίδη

Λίγο μετά τις 16:30 το απόγευμα της Παρασκευής 22 Δεκεμβρίου 2017 έληξε η «μαραθώνια» διαπραγμάτευση μεταξύ εργοδοσίας και απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων που ξεκίνησε μια μέρα πριν (διαβάστε σχετικά εδώ, εδώ και εδώ) στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης που προκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης.




Ο νέος γύρος των συζητήσεων ξεκίνησε στις 10:00, διεκόπη και πάλι κάποια στιγμή προς το μεσημέρι, και τελικά μετά από ώρες διαπραγμάτευσης «έπεσε» στο τραπέζι μία συμβιβαστική πρόταση η οποία ικανοποίησε και τη μεριά του Υπουργείου. Η αποδοχή ή μη της «λύσης» θα εξαρτηθεί από την έγκριση που θα τύχει από τη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί -το πιθανότερο- το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017.

«Πρόκειται για μία καταρχήν θετική συμφωνία την οποία χαιρετίζει και το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας», δήλωσε στο KAVALA POST ο πρόεδρος του Σωματείου Νίκος Βογιατζίδης. «Θα τη θέσουμε υπόψιν της Γενικής Συνέλευσης και τα μέλη μας θα είναι αυτά που θα αποφασίσουν. Θεωρώ πως αν η εταιρία τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ανάπτυξης του εργοστασίου που θα λειτουργήσει προς όφελος όχι μόνον ημών των εργαζομένων αλλά και της τοπικής και, εννοείται, της εθνικής οικονομίας», συμπλήρωσε.