Απολυμένοι ΒΦΛ: Ομόφωνα «πέρασε» από τη Γενική Συνέλευση η συμφωνία της Αθήνας

Ο κύβος ερρίφθη! Οι 180 πρώην εργαζόμενοι επιστρέφουν στις θέσεις εργασίας τους στις 22 Ιανουαρίου 2018 - Εντός των Γιορτών θα «τρέξουν» οι διαδικασίες

Λίγο πριν τις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2017 εξαφανίστηκε και η παραμικρή υποψία ότι η λύση που συμφωνήθηκε μια μέρα πριν στην Αθήνα, στην έδρα του Υπουργείου Εργασίας, μεταξύ της εργοδοσίας και των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ) μπορεί να μην «προχωρήσει», αφού η Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση!




Η Συνέλευση ξεκίνησε περίπου στις 20:30 στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας με το σύνολο των απολυμένων να δίνουν το «παρών». Ακολούθησε λεπτομερής ενημέρωση επί της πρότασης της Αθήνας από τον πρόεδρο Νίκο Βογιατζίδη και τη νομική σύμβουλο του Σωματείου δικηγόρο-εργατολόγο Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου.

Κατόπιν, τα μέλη του Σωματείου κλήθηκαν να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της αποδοχής της πρότασης, με όλες τις ψήφους να είναι θετικές, «σφραγίζοντας» έτσι τη συμφωνία η οποία περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Αναγνωρίζεται ότι όλες οι θέσεις εργασίας είναι όλες ενεργές.
  2. Αναγνωρίζεται και η οφειλή μισθών υπερημερίας για το διάστημα που κάθε εργαζόμενος ήταν εκτός.
  3. Η επιστροφή στις 22 Ιανουαρίου 2018 θα γίνει στις ίδιες θέσεις που είχαν και πριν.
  4. Άμεσα θα υπογραφούν και τα συμφωνητικά για την καταβολή τις προκαταβολής των 2.000 ευρώ, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017

Οι διαδικασίες για την υπογραφή των συμφωνητικών με τον κάθε πρώην εργαζόμενο ξεχωριστά θα ξεκινήσει αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, δηλαδή την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει περί τις τρεις μέρες.

Το «παρών» στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων στη ΒΦΛ έδωσε και ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων στην Καβάλα Oil «Το Βαρέλι» Μανώλης Κελαϊδάκης, ο οποίος απευθύνθηκε στους συναδέλφους του, επευφημώντας τους για τη συνέπεια και την αγωνιστική τους στάση ενάμιση χρόνο τώρα και συγχαίροντάς τους για το αποτέλεσμα του «άνισου αγώνα» που με αυταπάρνηση έδωσαν που τους δικαιώνει απόλυτα. Ο κ. Κελαϊδάκης καταχειροκροτήθηκε από όλους υπό τους ήχους του συνθήματος «Πετρέλαια-Λιπάσματα είμαστε μαζί»!