ΟΕΧΒΕ: Χαρά και υπερηφάνεια που το Σωματείο της ΒΦΛ είναι μέλος της Ομοσπονδίας μας

Η Ομοσπονδία χαιρετίζει τη δικαίωση των απολυμένων της λιπασματοβιομηχανίας, συγχαίρει τους πρωταγωνιστές και... λυπάται για όσους «δεν επιθυμούσαν τη λύση»!

«Μετά από 18 μήνες σκληρό και δύσκολο αγώνα οι απολυμένοι στις 20  Ιανουαρίου επιστρέφουν στη δουλειά τους με όλα τα δικαιώματά τους. Όλοι μαζί ενωμένοι κάτω από τη σκέπη του Σωματείου πάλεψαν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις αυτής της μεγάλης ΝΙΚΗΣ. 

Σήμερα όλοι αναγνωρίζουν το απόλυτο δίκιο των απολυμένων αλλά δυστυχώς στην πορεία των 18 μηνών πολλοί ήταν αυτοί που όχι μόνο δεν προσπαθούσαν να συμβάλουν στην αποκατάσταση της κανονικότητας στην επιχείρηση αλλά ακολουθούσαν τον δρόμο της συκοφάντησης και της απομόνωσης.

Πολλοί τοπικοί παράγοντες και όχι μόνο συντάχθηκαν με τις παράλογες λογικές του εργοδότη κλείνοντας τα μάτια σε όσα παράνομα έπαιρναν σάρκα  και οστά στην επιχείρηση με την καταστρατήγηση κάθε εργασιακής σχέσης.

Πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν ως ευκαιρία τις παράνομες απολύσεις και παίζοντας με την ανάγκη εργασίας του κάθε άνεργου – πολίτη μεσολάβησαν  ρουσφετολογικά για να καλυφθούν οι θέσεις εργασίας των απολυμένων από άλλους εργαζόμενους.

ΠΟΛΛΟΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΣΑΝ ΤΗ ΛΥΣΗ!!!

Όπως και να είναι σήμερα είμαστε στην επόμενη ημέρα που  πρέπει  να αφήσει πίσω το χθες και τις κακές αναμνήσεις φυσικά όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχάσει τους ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ  σε αυτό τον αγώνα αλλά και ΟΣΟΥΣ προσπάθησαν να διαβάλλουν και να εκμεταλλευτούν για προσωπικά οφέλη την αδικία.

ΟΛΑ πρέπει  να  τα  θυμόμαστε  αλλά  με το συναίσθημα  της μεγαλοψυχίας και της  ικανοποίησης  του  αποτελέσματος,  στοιχείο  που   διακρίνει  αυτούς που  ξέρουν να αγωνίζονται  με  το κεφάλι ΨΗΛΑ.

Ως  Ομοσπονδία  νιώθουμε   ιδιαίτερη   χαρά και  υπερηφάνεια  που  ένα  τέτοιο Σωματείο   συγκαταλέγεται στα Σωματεία – μέλη μας.

Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ  όλα τα  μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου  του Σωματείου για  την  αξιέπαινη και ενωτική  τους στάση οδηγώντας τους   απολυμένους στον κοινό στόχο.

Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ  τον  πρόεδρο  του Σωματείου και μέλος της Διοίκησης της Ομοσπονδίας συνάδελφο ΝΙΚΟ ΒΟΓΙΑΤΖΙΔΗ που έδωσε και την ψυχή του σε αυτόν τον  αγώνα.

Ως Ομοσπονδία ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ  τους  πάντες που βοήθησαν για  να  υπάρξει αυτό  το   αποτέλεσμα  Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, Κυβερνητικά   Στελέχη,   Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μέχρι και τον ανώνυμο πολίτη.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ  για   όσους   έπαιξαν παιχνίδια στις πλάτες  των  απολυμένων κλείνοντας τα μάτια στην αδικία και στην νομιμότητα.

ΛΥΠΟΥΜΑΣΤΕ  για  περίεργες  πολιτικές  στάσεις  που  συγκαταλέγονται  στη σφαίρα του ανεξήγητου.

ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ για όσους πικράθηκαν με το θετικό αποτέλεσμα του 18μηνου αγώνα.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ
ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΕΝΩΤΙΚΑ ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ   
ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ