Με τι καιρό θα γίνει φέτος ο καθαγιασμός των υδάτων στην Καβάλα

Πότε... παραμερίζει ο χειμώνας για να μπει μια εμβόλιμη «άνοιξη» και πότε έρχονται βροχές-Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για την ημέρα των Θεοφανείων

Μετά τον… πολικό καθαγιασμό υδάτων τον Ιανουάριο του 2017, με το πέρασμα της «Αριάδνης» να μένει στην καιρική ιστορία της περιοχής, φέτος τα Θεοφάνεια θα γιορταστούν στην Καβάλα κάτω από ακριβώς αντίθετες καιρικές συνθήκες, σχεδόν… ανοιξιάτικες.

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018 ο καιρός στην Καβάλα θα είναι μερικώς νεφελώδης, με ανέμους βόρειους πολύ ασθενείς έως ασθενείς και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει με βροχές σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι από βόρειες-βορειοανατολικές διευθύνσεις.

Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2018 ο καιρός θα είναι αίθριος και θα επικρατεί ηλιοφάνεια και άπνοια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018, ανήμερα των Θεοφανείων, θα επικρατεί ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι, πολύ ασθενείς, θα πνέουν το πρωί από βόρειες και το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις. Αυτό σημαίνει ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές για να κατέβει ο κόσμος στο λιμάνι της Καβάλας και να παρακολουθήσει τον καθαγιασμό των υδάτων, αντίστοιχες με αυτές που επικρατούσαν τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav.gr εδώ.