ΒΦΛ: Ξεκινάει ο δεύτερος «γύρος» των υπογραφών για την επιστροφή των απολυμένων στο εργοστάσιο

Μέχρι στιγμής τα ιδιωτικά συμφωνητικά έχει υπογράψει περίπου το 1/3 των πρώην εργαζομένων - Παραμένουν τα «αγκάθια» στις λεπτομέρειες

Μετά από μια τριήμερη διακοπή για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιανουαρίου 2018 ξεκινά στο ξενοδοχείο Lucy ο δεύτερος -και τελικός, εκτός απροόπτου- «γύρος» της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ της εργοδοσίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και των απολυμένων.

Μέχρι αργά το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017 είχαν υπογράψει συνολικά 56 πρώην εργαζόμενοι, με την όλη διαδικασία να «κολλάει» σε ζητήματα που αφορούν στις θέσεις εργασίας στις οποίες πρόκειται να επιστρέψουν ορισμένοι από τους απολυμένους. Αν όλα τα προβλήματα ξεπεραστούν και τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της τριμερούς που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εργασίας, τότε όλα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας.




Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτοι πρώην εργαζόμενοι της λιπασματοβιομηχανίας αναμένεται να περάσουν την πύλη του εργοστασίου για να εργαστούν στις 22 Ιανουαρίου 2018.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.