ΒΦΛ: «Πάγωσε» η διαδικασία των υπογραφών! «Πυροσβεστική» παρέμβαση Νεφελούδη μέσω facebook

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας παραπέμπει τους απολυμένους σε νέα τριμερή συνάντηση στο τέλος του μήνα στην Καβάλα για την επίλυση των όποιων εκκρεμοτήτων

Παρά το ότι βάσει του αρχικού προγραμματισμού και του χρονοδιαγράμματος που είχε συμφωνηθεί η διαδικασία της υπογραφής των ιδιωτικών συμφωνητικών μεταξύ των απολυμένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και της εργοδοσίας για την επιστροφή των πρώτων στην εργασία τους θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί, αυτή προς το παρόν έχει «παγώσει».

Μετά την τριήμερη διακοπή της Πρωτοχρονιάς, οι δύο πλευρές συναντήθηκαν εκ νέου στο ξενοδοχείο Lucy την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2017. Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη «φάση» είχαν προλάβει να υπογράψουν συνολικά 56 πρώην εργαζόμενοι, μέχρι που προέκυψε «κώλυμα» με την κατανομή συγκεκριμένων θέσεων εργασίας σε συγκεκριμένα άτομα.




Οι αλλεπάλληλες συζητήσεις δεν «έβγαλαν» κάποιο απτό αποτέλεσμα και έτσι αποφασίστηκε, για να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος, να συνεχιστεί η διαδικασία των συνεντεύξεων όλων των πρώην εργαζομένων και με το πέρας αυτής, εάν και εφόσον η εταιρία μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της, τότε να προχωρήσει και η διαδικασία της συλλογής των υπογραφών.

Ο ρόλος Νεφελούδη

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκαν «κωλύματα» στην υλοποίηση της συμφωνίας που επετεύχθη στο Υπουργείο Εργασίας μεταξύ απολυμένων και εργοδοσίας ΒΦΛ, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Νεφελούδης βρίσκεται σε «ανοιχτή γραμμή» με την Καβάλα για να συμβάλλει στο να ξεπεραστούν όλα και να προχωρήσει η διαδικασία.

Σε συνέχεια των τηλεφωνικών επικοινωνιών που είχε καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 4 Ιανουαρίου 2018, ο κ. Νεφελούδης ανήρτησε στο facebook υπόσχεση για την υλοποίηση νέας τριμερούς συνάντησης περί το τέλος του τρέχοντος μήνα, αυτήν τη φορά στην Καβάλα: