Και επίσημα τέλος στην «κρίση» της ΒΦΛ: Με την υπογραφή του Νίκου Βογιατζίδη «έκλεισε» ο κύκλος της σύγκρουσης [φωτογραφίες]

Ο πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων «σφράγισε» με την (τελευταία) υπογραφή τη συμφωνία που σηματοδοτεί την επιστροφή των απολυμένων στο εργοστάσιο μετά από ενάμιση χρόνο αγώνα

Ανήμερα των Θεοφανείων, λίγο μετά το μεσημέρι, και μετά από μία διαδικασία διαπραγματεύσεων και συζητήσεων που ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου 2017 στην Αθήνα με την τριμερή συνάντηση Νεφελούδη, «έπεσε» η τελευταία υπογραφή συμφωνητικού μεταξύ εργοδοσίας και πρώην εργαζόμενου στη Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων, αυτή του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων.




Σε πανηγυρικό κλίμα και εν μέσω επευφημιών αλλά και… ανακούφισης, ο Νίκος Βογιατζίδης «σφράγισε» με την υπογραφή του το τέλος μιας 18μηνης περιόδου «κρίσης» στη λιπασματοβιομηχανία. Ο άνθρωπος που ήταν «μπροστάρης» στον αγώνα των 180 απολυμένων υπέγραψε… τελευταίος το ιδιωτικό συμφωνητικό και παρέλαβε την επιταγή για την προκαταβολή παρουσία του Οικονομικού Διευθυντή της ELFE Χρήστου Καμπούρη, του νομικού συμβούλου του εργοστασίου Εμμανουήλ Ροδουσάκη, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου των Εργαζομένων και, φυσικά, της νομικής συμβούλου των απολυμένων που όλες αυτές τις μέρες «επέβλεπε» τη διαδικασία, της δικηγόρους-εργατολόγου Τάνιας Π. Ελευθεριάδου.

«Ένα κεφάλαιο κλείνει και ένα νέο ανοίγει», δήλωσε στο KAVALA POST ο Νίκος Βογιατζίδης. «Μετά από ενάμιση χρόνο, δικαιωθήκαμε. Από εδώ και πέρα, θα δουλέψουμε όλοι μαζί για το καλό του εργοστασίου αλλά και της τοπικής κοινωνίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους συνέβαλαν σε αυτήν την επιτυχία», συμπλήρωσε.

Την ερχόμενη εβδομάδα, τα υψηλόβαθμα στελέχη της Βιομηχανίας θα βρεθούν και πάλι στην Καβάλα, αυτήν τη φορά για να συζητηθούν και να οριστικοποιηθούν κάποιες λεπτομέρειες πριν την επιστροφή των απολυμένων στο εργοστάσιο, τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018.