Καβάλα: Ήπια χιονόπτωση στα ορεινά του Νομού-Νιφάδες και στον Άγιο Σίλα [βίντεο]

Μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα-Προσοχή τις βραδυνές ώρες καθώς ενδέχεται να επικρατήσει παγετός, ειδικά στα ορεινά-Νυφάδες και στην Ελευθερούπολη-Πώς θα κυλήσει ο καιρός την εβδομάδα που διανύουμε

Το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας», αν και εξασθενημένο, έφτασε και στην Ανατολική Μακεδονία, φέρνοντας κρύο, αλλά και ασθενείς, μέχρι τώρα, χιονοπτώσεις στα ορεινά του Νομού Καβάλας, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Από το πρωί της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες νυφάδες στα ορεινά του δήμου Παγγαίου, αλλά και στην Ελευθερούπολη, στο Υψάριο της Θάσου και στα ορεινά του δήμου Νέστου, ενώ στον δήμο Καβάλας χιόνι έπεσε στον… συνήθη «ύποπτο» του χειμώνα, στο Βουνοχώρι.

Στην πόλη της Καβάλας ρίχνει από το πρωί χιονόνερο, ενώ κάποιες νυφάδες έπεσαν για λίγη ώρα και στον Άγιο Σίλα. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ούτε αξιοσημείωτη χιονόστρωση, όμως οι οδηγοί, ιδίως όσοι κινούνται στα ορεινά του δήμου, οφείλουν να είναι προσεκτικοί, καθώς μπορεί να επικρατήσει παγετός.

Πάντως από το βράδυ, κιόλας, της Δευτέρας ο καιρός θα βελτιωθεί, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, ως προς τις μέγιστες τιμές της, 6-9 βαθμούς, φτάνοντας μέχρι και τους 13 βαθμούς Κελσίου στα μέσα της τρέχουσας εβδομάδας, ενώ οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά φαίνεται να επανέρχονται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, όπως δείχνει, τουλάχιστον, η τάση του καιρού.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε το βίντεο το οποίο ανέβασε ο Κοσμάς Μπαρμπαγιάννης