Κωλυσιεργία από την ινδική κοινοπραξία στο διαγωνισμό του Ισραήλ που συμμετείχε και η Energean

H στάση της ινδικής κοινοπραξίας έρχεται σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη της Energean, γεγονός που ενισχύει το διεθνές προφίλ της ελληνικής εταιρίας

Πριν από ένα μήνα ολοκληρώθηκε ο αδειοδοτικός γύρος του Ισραήλ για νέες έρευνες υδρογονανθράκων, με ανάδοχους την ελληνική Energean και την ινδική κοινοπραξία ONGC. Παρόλα αυτά, δημοσίευμα της εφημερίδας Globes αναφέρει ότι οι Ινδοί δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμα τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε να εξασφαλίσουν την άδεια.

Για να το πράξουν αυτό θα πρέπει να καταθέσουν το μπόνους υπογραφής (100.000 δολάρια) και τα τέλη αδειοδότησης, αλλά και να παρέχουν εγγυήσεις. Επίσης, η ONGC θα χρειαστεί να διαθέτει επίσημο απεσταλμένο στο Ισραήλ και να εγγραφεί ως ξένη εταιρεία. Όλα αυτά πρέπει κανονικά να έχουν γίνει μέσα σε διάστημα 30 ημερών από την αρχική ανακοίνωση, αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί μέχρι στιγμής.

Aπό την πλευρά της, η κοινοπραξία δήλωσε ότι θα πληρώσει τα τέλη μόλις ανοίξει το γραφείο της στο Ισραήλ, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα. Το γεγονός αυτό βάζει σε δύσκολη θέση τους Ισραηλινούς, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στο να δώσουν μια παράταση, δείχνοντας έτσι ότι είναι υποχωρητικοί, ή να ακυρώσουν τη συμμετοχή της ONGC.

Αν μη τι άλλο, η όλη στάση της ινδικής κοινοπραξίας έρχεται σε αντιδιαστολή με την αντίστοιχη της Energean, γεγονός που ενισχύει το διεθνές προφίλ της ελληνικής εταιρίας. Η Energean έχει ήδη ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα απαιτητικές καθώς διαθέτει ήδη παρουσία στη συγκεκριμένη αγορά.

Πηγή: energypress.gr