Καβάλα: Χειμώνας… εξπρές με βροχές και χιόνια σε υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα

Τα φαινόμενα θα σταματήσουν τη Δευτέρα το απόγευμα και θα δώσουν «πάσα» στην αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πάρει και πάλι την ανιούσα από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Το πέρασμα της «Φρειδερίκης» -όπως ονομάζεται το καιρικό σύστημα το οποίο κινείται ανατολικά- βιώνει ήδη από το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιανουαρίου 2018 και η Καβάλα με βροχές, δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν αργά το βράδυ και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής 21 Ιανουαρίου 2018 και προς τα ξημερώματα της Δευτέρας δεν αποκλείεται να πέσουν και χιόνια στα ορεινά του Νομού, αλλά και σε χαμηλότερο υψόμετρο, στα 400-500 μέτρα.

Τα φαινόμενα αναμένεται να σταματήσουν το απόγευμα της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2018, δίνοντας τη θέση τους στην περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να αγγίζει το μηδέν μέχρι και την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018, κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες και στα ορεινά του Νομού.

Ο υδράργυρος αναμένεται να ανέβει από την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018 και μετά, ενώ ο καιρός φαίνεται να είναι ήπιος μέχρι και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, αν και ακόμα είναι επισφαλής μια τόσο μακροπρόθεσμη πρόβλεψη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.