ΒΦΛ: Κατόπιν… εορτής εκδόθηκε και η τρίτη και τελευταία απόφαση που δικαιώνει τους Απολυμένους

Για ακόμη μία φορά το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας «σφράγισε» το «δίκαιον» του 18μηνου αγώνα των «180» παρανόμως απολυμένων

Μια μέρα αφότου οι Απολυμένοι των Λιπασμάτων της Καβάλας επέστρεψαν στις θέσεις εργασίας τους έχοντας έρθει σε συμβιβασμό με την εργοδοσία της Βιομηχανίας, έγινε γνωστή, το πρωί της Τρίτης 23 Ιανουαρίου 2018, η τρίτη και τελευταία απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καβάλας που τους δικαιώνει.

Η έκδοση της απόφασης έρχεται σχεδόν έναν χρόνο (!) μετά τη συζήτηση της αγωγής 35 εργαζόμενων. Αν και «βγήκε» τελευταία, επί της ουσίας πρόκειται για το δεύτερο κατά σειρά δικαστήριο που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2017.

Η απόφαση της έδρας είναι «καρμπόν» με τις δύο προηγούμενες που είχαν εκδοθεί και κρίνει ομοίως άκυρο το καθεστώς της διαθεσιμότητας στο οποία αρχικά είχαν μπει οι εργαζόμενοι, καταχρηστικές τις απολύσεις οι οποίες έγιναν με την προσχηματική κατάθεση μηνύσεων σε βάρος τους και διατάσσει στον καθένα ξεχωριστά την καταβολή μισθών υπερημερίας και νομίμων αποζημιώσεων.