Επιστροφή των απολυμένων στα Λιπάσματα παρουσία Νεφελούδη σε κλίμα πανηγυρικό, αλλά και… δακρύων [φωτογραφίες]

Για έναν ιστορικό αγώνα ο οποίος ανήκει αποκλειστικά στους πρώην, πλέον, απολυμένους έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας-Η... υπόσχεση στην ΠΕ Καβάλας και ο δρόμος της επαγρύπνησης που τώρα ξεκινά-Συνάντηση και με εργατικά Σωματεία της Καβάλας

Σε πανηγυρικό κλίμα, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, παρουσία των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου και του προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καβάλας Ευθύμη Μακρογιάννη, συναντήθηκε με τους επαναπροσληφθέντες απολυμένους της ΒΦΛ στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΥΚ Καβάλας.

«Σας ευχαριστώ, γιατί κοντά σας έμαθα τι θα πει εργατική τάξη, τι θα πει συνδικαλιστικός αγώνας, τι σημαίνει συνεργασία, πόνος, πάθος και αγωνιστικότητα», ανέφερε ο κ. Νεφελούδης, παίρνοντας τον λόγο από τον πρόεδρο του Σωματείου των πρώην, πλέον, απολυμένων του εργοστασίου των Λιπασμάτων Νίκο Βογιατζίδη ο οποίος των καλωσόρισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο παράδειγμα συνδικαλιστικής δικαίωσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, «ένας αγώνας που οφείλεται σε εσάς, όχι σε εμάς, καθώς μιλάμε για επαναφορά σε ισχύ των συμβάσεων, όπως είπε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός», τόνισε ο κ. Νεφελούδης.

Συνέστησε, δε, προς τους εργαζομένους εγρήγορση, παίρνοντας την απάντηση από τους ίδιους: «Αν το εργοστάσιο δεν επανέλθει στην ομαλότητα, θα γίνει χαμός, θα γίνει πανικός…», φωνάζοντας το γνωστό, πλέον, σύνθημα.

Η… υπόσχεση στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Ο κ. Νεφελούδης άφησε αιχμές και προς την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και την αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας: «Όταν δίναμε τη μάχη σε βάρος της Περιφέρειας για την αδειοδότηση, κάποιοι “μάγκες” που βάλανε συγγενείς τους στο εργοστάσιο, έδιναν αδειοδοτήσεις. Αυτό δε θα μείνει έτσι… Και μη ξεχνάτε ότι κάποιοι πολέμησαν για να μείνετε εσείς άνεργοι», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, πλέον, της ΒΦΛ.

Η θέση των βουλευτών Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκίνηση Παπαφιλίππου

«Αυτή τη στιγμή σε όλα τα χείλη ενσαρκώνεται μια λέξη: Αξιοπρέπεια. Χαράξατε μια ιστορική πορεία, κάτι το οποίο δεν το έχετε συνειδητοποιήσει, μια πορεία η οποία η οποία είχε πρωτεργάτες εσάς, τους ερασιτέχνες συνδικαλιστές», δήλωσε ο κ. Εμμανουηλίδης, ενώ ο κ. Μορφίδης δήλωσε λιτά: «Σε όλη αυτή την πορεία, ένα πρόβλημα δεν είχαμε όλοι μας… Να μην ξέρουμε με ποια πλευρά θα είμαστε».

Ο κ. Παπαφιλίππου δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, συγχαίροντας τους εργαζομένους για τη δικαίωσή τους, αλλά και τον κ. Νεφελούδη για την έμπρακτη, διαρκή και αμέριστη συμπαράστασή του.

Στη συνέχεια ο κ. Νεφελούδης συναντήθηκε με εκπροσώπους εργατικών σωματείων της Καβάλας (εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ, καθαρίστριες, τραπεζοκόμοι, εργαζόμενοι στον κλάδο του φαρμάκου), καταγράφοντας τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν.

Δείτε φωτογραφίες από την κατάμεστη αίθουσα του ΕΥΚ Καβάλας