Ανδρέας Νεφελούδης: Έχουν μείνει κάποιες εκκρεμότητες για τη ΒΦΛ-«Πιάνει δουλειά» και για τους εργαζόμενους στη ΔΕΥΑΚ;

Υψηλός ο συμβολισμός για τον ΣΥΡΙΖΑ της χρονικής ταύτισης των «γενεθλίων» για τα 3 χρόνια διακυβέρνησης και της επιστροφής των απολυμένων στο εργοστάσιο-Δρομολογούνται λύσεις και για άλλα εργασιακά θέματα της Καβάλας

Την ιδιαίτερη σημασία της επιστροφής των απολυμένων στα Λιπάσματα της Καβάλας επισήμανε για μια ακόμα φορά ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, κατά τη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα, παρουσία των τριών βουλευτών του κόμματος Δημήτρη Εμμανουηλίδη, Κώστα Μορφίδη και Γιώργου Παπαφιλίππου.

Μάλιστα, δήλωσε ότι αυτή η συνδικαλιστική νίκη είναι και ένας υψηλός συμβολισμός για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 3 χρόνων διακυβέρνησης, ξεκαθαρίζοντας, πάντως, ότι η νίκη των απολυμένων οφείλεται αποκλειστικά στην αγωνιστικότητα των ίδιων, η οποία συνεπικουρήθηκε από την «εμμονή της κυβέρνησης να λύσει το θέμα, όπως και άλλα παρόμοια θέματα, σαν τον Μαρινόπουλο, θέματα που αν δεν τα λύναμε, πράττοντας ό,τι είναι δυνατόν, θα έμεναν στον δρόμο χιλιάδες άνθρωποι», σημείωσε ο κ. Νεφελούδης.

Ο φάκελος «Λιπάσματα» δεν έκλεισε ακόμα

Ο κ. Νεφελούδης τόνισε ότι το θέμα των Λιπασμάτων δεν έκλεισε ακόμα, καθώς εκκρεμούν πολλά θέματα τα οποία άπτονται της εφαρμογής της απόφασης της κυβέρνησης, καθώς και της εξυγίανσης της επιχείρησης και της διευθέτησης των χρεών της, τα οποία είναι μεγάλα. Ωστόσο, παρά ταύτα, δήλωσε αισιόδοξος ότι τα όποια θέματα θα λυθούν σύντομα.

«Είναι σαφής οι αποφάσεις μας: Επαναπροσλήψεις, πληρωμή των αποδοχών οι οποίες έχουν καθυστερήσει, εξυγίανση, νέο επενδυτικό σχήμα και σ’ αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε», σχολίασε ο κ. Νεφελούδης, απαντώντας σε ερώτηση για το πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τον κ. Λαυρεντιάδη.

Παράλληλα, τόσο κατά τη συνέντευξη όσο και κατά τη συνάντησή του με τους πρώην, πλέον, απολυμένους το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2018 στο ΕΥΚ Καβάλας (δείτε το σχετικό ρεπορτάζ εδώέκανε λόγο για «ηθικές και νομικές ευθύνες οι οποίες βαρύνουν όσους ενεπλάκησαν στην υπόθεση του εργοστασίου, όπως είναι η αρμόδια Διεύθυνση αδειοδοτήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας η οποία έδωσε άδεια στο εργοστάσιο και στη συνέχει η Αποκεντρωμένη την ακύρωσε και περιμένουμε το πόρισμα του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης -στο οποίο εγώ παρέπεμψα την υπόθεση- για το αν ήταν σύννομη ή όχι η απόφαση».

Όσον αφορά δημοσιεύματα κεντρικών ΜΜΕ τα οποία έκαναν λόγο για ψηφοθηρία, με αφορμή τη δικαίωση των απολυμένων, ο κ. Νεφελούδης τα χαρακτήρισε «ψυχαναλυτικού χαρακτήρα», ενώ αναφερόμενος στη ΝΔ, σχολίασε ότι «μας κατηγορούν για πράγματα τα οποία θεσμοθέτησαν οι ίδιοι».

Υπάρχει θέμα με τη ΔΕΥΑΚ

Ο κ. Νεφελούδης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί, όσο βρίσκονταν στην Καβάλα, με εκπροσώπους εργατικών Σωματείων. Ένα από αυτά τα Σωματεία ήταν των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, με τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας να καταγράφει τα προβλήματά τους τα οποία κινούνται κυρίως -σύμφωνα με τους ίδιους- γύρω από τη συμπεριφορά της διοίκησης προς το Σωματείο και τους εργαζομένους.

«Πραγματικά υπάρχει θέμα, όσον αφορά τη συμπεριφορά της διοίκησης προς τους εργαζομένους, η οποία δεν είναι η πρέπουσα. Περιμένω τη γνωμάτευση της Επιθεώρησης Εργασίας για να επιληφθούμε αναλόγως», σχολίασε ο κ. Νεφελούδης.