Νέα Πέραμος: Η φωτιά στο ρέμα έσβησε, όχι, όμως και η απερισκεψία

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μάκης Ζουμπλιός απευθύνει έκκληση στους αγρότες να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ειδοποιούν την Πυροσβεστική αν πρόκειται να κάψουν φυτικά υπολείμματα

Η παρέμβαση ενός πυροσβεστικού οχήματος κι ενός χωματουργικού μηχανήματος του δήμου Παγγαίου ήταν αρκετή για να σβήσει η φωτιά η οποία ξέσπασε στο κεντρικό ρέμα της Νέας Περάμου (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) και από το βράδυ της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου 2018 και μέχρι το πρωί της Πέμπτης έκαψε περίπου 3-4 στρέμματα καλαμιών, ενώ απείλησε και καλλιέργειες αμπελιών, χωρίς, ωστόσο, να προκαλέσει ζημιές σε περιουσίες και διπλανά χωράφια.

Πάντως το φαινόμενο δεν είναι καινούριο και στο παρελθόν έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα σε καλλιέργειες και περιουσίες στον δήμο Παγγαίου, αλλά και ευρύτερα στις αγροτικές περιοχές του Νομού Καβάλας, με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιό να εκφράζει την ανησυχία του και να εφιστά την προσοχή στους αγρότες, συνιστώντας τους να μην είναι απερίσκεπτοι.

«Το θέμα είναι ότι το φαινόμενο καύσης καλαμιών κάθε χειμώνα απασχολεί συνέχεια και την Πυροσβεστική, αλλά και τον δήμο Παγγαίου και πολλές φορές τέτοιες ενέργειες έχουν προκαλέσει υλικές ζημιές και ζημιές σε καλλιέργειες. Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αγρότες της περιοχής να είναι προσεκτικοί στις καύσεις των αγροτικών υπολειμμάτων, να παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και να ειδοποιούν την Πυροσβεστική αν πρόκειται να κάψουν φυτικά υπολείμματα», σημειώνει ο κ. Ζουμπλιός στο KAVALA POST.