Το Παγγαίο όρος πάει στην… Κερκίνη με νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις προστατευόμενες περιοχές

Η περιοχή θα ενταχθεί στον Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης, δηλαδή σε άλλη Περιφέρεια από αυτήν στην οποία ανήκει διοικητικά-Η καλή και η κακή πλευρά αυτής της εξέλιξης σύμφωνα με τον Θόδωρο Μαρκόπουλο

Με μια ανάρτησή του και συγκεκριμένα με έναν χάρτη του Παγγαίου όρους όπου αποδεικνύεται η… Καβαλιώτητά τουο πολιτευτής Καβάλας με τους ΑΝΕΛ Γιώργος Τσακίρης ξαναφέρνει στην επιφάνεια ένα από τα πολλά παράδοξα της δημόσιας διοίκησης

Η ιστορία έχει ως εξής: Μπορεί από τα 360.000 στρέμματα συνολικής έκτασης του Παγγαίου όρους, το 61% να ανήκει διοικητικά στον Νομό Καβάλας και το υπόλοιπο 39% στον Νομό Σερρών, ωστόσο, σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις προστατευόμενες περιοχές το οποίο προωθείται για ψήφιση από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Παγγαίο όρος διαφαίνεται ότι θα ενταχθεί στο Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης!

Αυτό αποκάλυψε στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι η ένταξη στον φορέα της λίμνης Κερκίνη έχει την καλή και την κακή πλευρά: «Η καλή πλευρά είναι ότι το Παγγαίο όρος θα ενταχθεί σε ένα φορέα διαχείρισης και θα εξασφαλίσει χρηματοδοτήσεις για παρεμβάσεις από προγράμματα. Η κακή πλευρά, είναι ότι ο φορέας που θα ενταχθεί υπάγεται σε άλλη Περιφέρεια (σ.σ.: Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), ωστόσο υπάρχει πολύ καλή συνεργασία μεταξύ των διοικήσεων των όμορων Περιφερειών».

Ξεκαθαρίζεται, δε, ότι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο κ. Μαρκόπουλος ουδεμία πρόθεση είχαν να υιοθετηθεί αυτή η εξέλιξη -η οποία «βαρύνει» το αρμόδιο υπουργείο και μόνο- και με επιστολές στο κέντρο ο κ. Μαρκόπουλος είχε επισημάνει την ανάγκη χρηματοδότησης της περιοχής με το βλέμμα στραμμένο στο χιονοδρομικό κέντρο του Παγγαίου και στην αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί σ’ αυτό, ωστόσο το υπουργείο έκρινε ότι η ενδεδειγμένη λύση για να υπάρξει μια τέτοια εξέλιξη είναι η ένταξη του Παγγαίου όρους σε Φορέα Διαχείρισης άλλης Περιφέρειας από αυτήν στην οποία υπάγεται διοικητικά.