«Λευκή» Κυριακή και για το Βουνοχώρι Καβάλας [φωτογραφίες, βίντεο]

Η «Ιοκάστη» δε θα μπορούσε να μην επισκεφτεί τον... χειμερινό «προμαχώνα» του δήμου Καβάλας-Μικροί και μεγάλοι ανέβηκαν μέχρι τον ορεινό οικισμό για χιονοπόλεμο, εκμεταλλευόμενοι την αργία της Κυριακής και την αναβολή της Αλφαβητοπαρέλασης

Δικαίως είναι η πιο «λευκή» γωνιά του δήμου Καβάλας, καθώς δεν έχει περάσει κύμα κακοκαιρίας που να μην αφήσει το παγωμένο αποτύπωμά του. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της «Ιοκάστης» να «ντύσει» στα λευκά το Βουνοχώρι Καβάλας, θυμίζοντας σε όλους ότι ακόμα… είναι χειμώνας.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την αργία της Κυριακής και την αναβολή της Αλφαβητοπαρέλασης, ανεβαίνοντας μέχρι τον ορεινό οικισμό για τον τελευταίο, ίσως, χιονοπόλεμο για φέτος, αλλά και καλό φαΐ στις ταβέρνες της περιοχής (αυτό σίγουρα δε θα είναι το τελευταίο).

Το χιόνι είχε στρωθεί από τα ξημερώματα της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου 2018, ενώ μέχρι και νωρίς το απόγευμα συνέχιζαν να πέφτουν νιφάδες. Ο δρόμος, πάντως, μέχρι το χωριό, όπως και οι δρόμοι μέσα σ’ αυτό είναι «καθαροί», ωστόσο όσο πλησιάζει η νύχτα η θερμοκρασία «φλερτάρει» με τον παγετό και σε συνδυασμό με την ομίχλη, καθιστά δύσκολη την οδήγηση.

Επί της… χιονισμένης υποδοχής στο Βουνοχώρι το ζεστό βλέμμα ενός τετράποδου και περίεργου φίλου

Δείτε φωτογραφίες από το χιονισμένο Βουνοχώρι

Δείτε βίντεο από την ώρα της χιονόπτωσης