Με τι καιρό θα γίνει το πέταγμα του χαρταετού στην Καβάλα-Επιμένουν τα σενάρια για ψυχρή εισβολή

Υποψίες για... βρεγμένο χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα στην περιοχή μας, ενώ ούτε ο αέρας φαίνεται να ευνοεί τους... γονείς οι οποίοι θα σηκώσουν και φέτος το βάρος του εθίμου-Τι «λένε» οι προγνώσεις για τον ψυχρό Αυλώνα ο οποίος κατεβαίνει από Βορά

«Ύποπτος» δείχνει να είναι ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα στην Καβάλα, καθώς κυριαρχούν οι υποψίες για κάποιες ψιχάλες το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, ενώ η συννεφιά φαίνεται να έχει «κλειδώσει» για όλη τη μέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί-βορειοανατολικοί εντάσεως μέχρι 2 μποφόρ, κάτι που σημαίνει ότι τα παιδιά και κυρίως οι μπαμπάδες θα… ζοριστούν να «σηκώσουν» τον χαρταετό.

Ο καιρός φαίνεται να αλλάζει από το βράδυ της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018 με βροχές, ενίσχυση των ανέμων και πτώση της θερμοκρασίας, ιδιαίτερα την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018.

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Επιμένει το GFS για ψυχρή εισβολή στο τέλος του Φεβρουαρίου

Το Αμερικάνικο καιρικό σύστημα πρόγνωσης καιρού GFS (Global Forecast System) το οποίο «τρέχει» δεδομένα από την παγκόσμια κίνηση των αερίων μαζών, επιμένει στην ισχυρή ψυχρή εισβολή από τα βόρεια, η οποία θα δώσει στην περιοχή μας πολύ χαμηλές θερμοκρασίες κι αν το «επιτρέψει» ο υετός, ακόμα και χιόνια μέχρι τη θάλασσα.

Η νέα πρόβλεψη πήγε λίγο πίσω τις αρχικές εκτιμήσεις, όσον αφορά την κάθοδο του ψυχρού μετώπου -πριν από μερικές μέρες τα δεδομένα «μιλούσαν» για κρύο από την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 και μέχρι το τέλος του μήνα και πλέον το σενάριο του κρύου φαίνεται να ισχύει από το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018, όπως φαίνεται στον καιρικό χάρτη (βλ. παρακάτω).

Ωστόσο, τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με τη μέρα και τα σενάρια ανατρέπονται, ενώ οι παραπάνω εκτιμήσεις αφορούν την τάση του καιρού και δεν είναι ασφαλής πρόβλεψη. Όσο, όμως, επιμένουν τα σενάρια πλησιάζοντας προς το τέλος του μήνα τόσο θα αποδεικνύεται ότι κακώς κάποιοι βιάστηκαν να «σηκώσουν» τα μπουφάν τους.