Συντονιστική για την αλλαγή της όδευσης του TAP: Η Κοινοπραξία υποβαθμίζει τις αντιδράσεις των φορέων της περιοχής

Καταγγελίες για προσπάθεια «επηρεασμού» των αγροτών ενόψει της έκδοσης των αποφάσεων του ΣτΕ - «Ο αγώνας συνεχίζεται»

Με την παροχή δωρεάν λιπασμάτων προσπαθεί ο TAP να «επηρεάσει» τους αγρότες-κατόχους των χωραφιών από όπου πρόκειται να περάσει ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ, κάνοντας λόγο για «καθρεφτάκια σε ιθαγενείς».

Η Συντονιστική αναφέρεται επίσης σε εκπεφρασμένες αντιδράσεις φορέων της ευρύτερης περιοχής -από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ και τον δήμο Καβάλας μέχρι Συλλόγους και Σωματεία- τις οποίες η Κοινοπραξία συνεχίζει να υποβαθμίζει και να αγνοεί όπως επίσης και στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των προσφυγών του δήμου Καβάλας που πρόσφατα συζητήθηκαν (διαβάστε σχετικά εδώ).

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Συντονιστικής Επιτροπής.

Μια ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης των αγροτών…

«Η κοινοπραξία του ΤΑΡ συνεχίζοντας προς την κατεύθυνση παραπλάνησης της κοινής γνώμης και θέλοντας να καλύψει το κενό της διαβούλευσης και της διαπραγμάτευσης, που ήταν υποχρεωμένη να κάνει αλλά δεν έκανε σύμφωνα με τη διακρατική συμφωνία και την μελέτη κοινωνικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προχωρά σε νέες ενέργειες επηρεασμού της τοπικής κοινωνίας.

Αν και πέρασαν πάνω από δυο αιώνες από την εποχή που μοίραζαν καθρεφτάκια στους ιθαγενείς ινδιάνους με σκοπό να τους αφανίσουν η ιδία ακριβώς πρακτική ακολουθείται και σήμερα. Η προπαγάνδα  αυτού του τύπου στη δημοκρατία είναι κατασκευή συναίνεσης για συγκεκριμένο λόγο.

Την ώρα που έχουν συζητηθεί οι προσφυγές του δήμου Καβάλας και οι υπόλοιπες στο ΣτΕ και είμαστε εν αναμονή των αποφάσεων, η κοινοπραξία επιδιώκει να επηρεάσει τους αγρότες υποσχόμενη ότι θα τους παρέχει λιπάσματα μηδαμινής αξίας για τα σημεία των χωραφιών από όπου σχεδιάζεται η όδευση του αγωγού, μια ακόμη προσπάθεια χειραγώγησης παγιδεύσεως των αγροτών και ιδιοκτητών από όπου σχεδιάζεται η όδευση του αγωγού TAP.

Παράλληλα με όλα αυτά διαβάζουμε τις αυτοκρατορικές δηλώσεις της νέας διευθύντριας του ΤΑΡ ότι «κάποιοι φορείς διαμαρτύρονται στην Καβάλα και θέλουν την αλλαγή της όδευσης του αγωγού». Οι «κάποιοι» φορείς είναι η Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τρεις αποφάσεις, ο δήμος Καβάλας με τρεις αποφάσεις, το Εμπορικό Επιμελητήριο, Σωματεία, Σύλλογοι, πλήθος φορέων και η θέση της τοπικής κοινωνίας. Επίσης, η γνωμοδότηση του καθ’ ύλην αρμόδιου ΓΕΩΤΕΕ-ΑΜ την οποία δεν έλαβε υπόψη επειδή δεν βολεύει τα σχέδια της κοινοπραξίας. Με προκλητικό τρόπο η κοινοπραξία αποδέχεται ότι υποβαθμίζει τους ανωτέρω φορείς και  τις αντιδράσεις όλων των φορέων στην περιοχή. Για ποιον λόγο;

Ο αγώνας συνεχίζεται…».