Οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil αφήνουν τη… θάλασσα και δίνουν ραντεβού στα χωράφια για τον TAP

Οι εργαζόμενοι στέκονται δίπλα στον Αγροτικό Σύλλογο Καβάλας και στους κατοίκους των Τεναγών και προειδοποιούν την Κοινοπραξία ότι αν δεν αλλάξει στάση στο θέμα της όδευσης θα τους βρει απέναντί τους

Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Oil παίρνουν ενεργή θέση απέναντι σε θέματα που άπτονται της τοπικής κοινωνίας. Αυτήν τη φορά στέκονται στο πλευρό των κατοίκων των Τεναγών Φιλίππων και του Αγροτικού Συλλόγου Καβάλας δηλώνοντας ότι «Απέναντι στην αδιαλλαξία του ΤΑΡ αντιστέκεται συνολικά η τοπική κοινωνία».

Προειδοποιούν, μάλιστα, ότι αν η Κοινοπραξία δεν αφουγκραστεί τη θέση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με την αλλαγή της όδευσης του αγωγού θα δώσουν ραντεβού στα… χωράφια, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αντιτίθενται στις επενδύσεις, παρά μόνο σ΄αυτές οι οποίες προξενούν περισσότερο κακό παρά καλό στην τοπική οικονομία.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην Καβάλα Oil

Τα χρόνια περνούν και ο ΤΑΡ μπορεί να αλλάζει διοικήσεις, αλλά η αδιάλλακτη στάση του πάνω στην όδευση παραμένει. Μπορεί ο Δήμος, ο Αγροτικός Σύλλογος αλλά και συνολικά η τοπική κοινωνία να ξεκαθαρίζει «ναι» στη διέλευση, αλλά εκεί που ενοχλεί και ζημιώνει λιγότερο την τοπική οικονομία. Ο ΤΑΡ επιμένει να περάσει εκεί που καταστρέφει γόνιμη γη, χωρίς κυριολεκτικά να «του καίγεται καρφί» που λέει και ο λαός μας.

Η Καβάλα ήταν και συνεχίζει να είναι ένας φιλόξενος τόπος για κάθε επένδυση, αυτό όμως δε σημαίνει ότι μπορεί να δεχθεί την αδιάλλακτη στάση κανενός όσο ισχυρός κι αν φαίνεται. Απέναντι σ’ αυτή την ανάλγητη-αδιάλλακτη στάση του ΤΑΡ, καλούμε κάθε τοπικό σύλλογο και φορέα να συμπαρασταθούν στον αγώνα αλλαγής όδευσης του ΤΑΡ που δίνει χρόνια τώρα ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας.

Στην αυθαιρεσία του καθενός η τοπική κοινωνία είναι απέναντι με κάθε μέσον.

Καλούμε τον ΤΑΡ να σεβαστεί την κάθε ιδιοκτησία και να περάσει ειρηνικά από τα χώματα της περιοχής μας, γιατί διαφορετικά θα μας βρει όλους απέναντί του στα χωράφια.