Ο καιρός στην Καβάλα: Προς το παρόν κρύο, βροχές και στο βάθος… χιόνι [καιρικός χάρτης]

Μέχρι τον Άγιο Σίλα και στα ορεινά του Νομού έχουν σχεδόν «κλειδώσει» οι νιφάδες, «παίζεται» ακόμα για την πόλη της Καβάλας-Η θερμοκρασία τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018 δε θα ξεπεράσει τους 2 βαθμούς Κελσίου ελέω των ισχυρών βορειοανατολικών ανέμων

Από κρύο καλά θα… πάμε, όπως και από βροχές, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018, ενώ τα χιόνια θα καλύψουν σίγουρα τα ορεινά του Νομού Καβάλας, φτάνοντας ίσως μέχρι τον Άγιο Σίλα, ενώ ακόμα ο υετός και η θερμοκρασία δίνουν… μάχη για να χιονίσει και μέσα στην πόλη της Καβάλας, αλλά το σενάριο για μια νέα «Αριάδνη» έχει πλέον απομακρυνθεί.

Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους από το βράδυ της Κυριακής 25 Φεβρουαρίου 2018, όπου η θερμοκρασία το βράδυ θα πέσει στον 1 βαθμό Κελσίου, ενώ τη μέρα δε θα ξεπεράσει τους 6. Παράλληλα, οι ριπές του νότιου-νοτιοανατολικού ανέμου θα φτάσουν μέχρι και τα 5-6 μποφόρ, ενώ υπάρχει πιθανότητα βροχής κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το σκηνικό γίνεται αμιγώς χειμωνιάτικο τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τη μέρα τους 2 βαθμούς Κελσίου, ενώ το βράδυ θα αγγίξει το 0, με τους ισχυρούς βόρειους-βορειοανατολικούς ανέμους της τάξης των 6-7 μποφόρ (ριπές έως και 80 χλμ την ώρα!) να δίνουν την αίσθηση κρύου μέχρι και -6 βαθμών Κελσίου. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της ημέρας προβλέπονται βροχές με έντονο, κατά τόπους, χαρακτήρα, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του Νομού και ίσως στον Άγιο Σίλα, ενώ για την πόλη της Καβάλας το εν λόγω σενάριο ακόμα «παίζεται». Όσοι κινούνται, πάντως, στο ορεινό δίκτυο του Νομού πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Το έντονο κρύο θα διατηρηθεί και την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018, με τη θερμοκρασία να μη ξεπερνάει τους 3 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ να αγγίζει το 0, ενώ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά. Στην Καβάλα δεν αποκλείεται η πιθανότητα χιονόνερου, ενώ οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, όχι, όμως και η αίσθηση του κρύου.

Η Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 θα ξεκινήσει με βροχές και χιόνια στα ορεινά, με τη πιθανότητα για χιονόπτωση και στην πόλη της Καβάλας να επιμένει. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το απόγευμα και μετά, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 μέχρι 6 βαθμούς Κελσίου.

Το κρύο θα επιμείνει και την Πέμπτη, 1η μέρα του Μαρτίου, με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνάει τους 5 βαθμούς Κελσίου και το βράδυ να αγγίζει το 0, ενώ στα ορεινά θα επικρατήσει παγετός. Παράλληλα, δεν αποκλείονται το χιονόνερο στα πεδινά και τα χιόνια στα ορεινά, μέχρι τις μεσημεριανές ώρες.

Ο καιρός φαίνεται να βελτιώνεται αισθητά από την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, καθώς σταματούν τα φαινόμενα, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου, ενώ η ελάχιστη θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε σχηματικά στον παρακάτω χάρτη τον καιρό στην Καβάλα