Τα παρεπόμενα της κακοκαιρίας στις αερομεταφορές: Ομίχλη στη Θεσσαλονίκη, «υπερωρίες» στην Καβάλα!

Ταλαιπωρία προκάλεσαν στους επιβάτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν προς Θεσσαλονίκη οι ακυρώσεις πτήσεων προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω των χαμηλών νεφώσεων - Επτά πτήσεις εξωτερικού προσγειώθηκαν στο «Μέγας Αλέξανδρος»

Πτήσεις από Αθήνα, Ρόδο, Χανιά, Μυτιλήνη και Λάρνακα προς Θεσσαλονίκη ακυρώθηκαν την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 λόγω ομίχλης. Επίσης, επτά πτήσεις από το εξωτερικό λόγω των καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο Καβάλας, ενώ η προσγείωσης μιας πτήσης από το Ντίσελντορφ έγινε στην Αθήνα αντί της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής επικοινωνίας της Fraport Γιάννης Παπάζογλου: «Ήταν δύσκολη ημέρα λόγω των καιρικών φαινομένων. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης επηρεάζεται μόνο στο κομμάτι των αφίξεων από τις καιρικές συνθήκες. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ενδεχόμενο χιονόπτωσης το βράδυ.Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να το αντιμετωπίσει. Έχουν γίνει και οι απαραίτητες ασκήσεις ετοιμότητας το τελευταίο χρονικό διάστημα για την αντιμετώπιση της χιονόπτωσης. Οπότε αν το φαινόμενο είναι στο πλαίσιο το οποίο προβλέπεται επιχειρησιακά δεν θα έχουμε κανένα θέμα. Αν ξεφύγει μπορεί και αύριο (σ.σ. εννοεί σήμερα, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018) να έχουμε κάποια θέματα».