Κακοκαιρία: Σε λευκό κλοιό η Καβάλα λόγω της… «Λητώ»

Κλειστά σχολεία σε Νικήσιανη, Γεωργιανή και Θάσο λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού και προβλήματα στο οδικό δίκτυο των ορεινών περιοχών

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας (26/2) η περιφερειακή ενότητα της Καβάλας, όπως και όλη η περιοχή, λόγω της επέλασης της «Λητώ», του βαρομετρικού χαμηλού δηλαδή που ήρθε στην Ελλάδα αρχικά από το Ιόνιο και στη συνέχεια κάλυψε όλη την χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, πυκνές χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας χώρας με χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Προβλήματα στους δρόμους στα ορεινά

της Καβάλας και της Θάσου

Από το πρωί η χιονόπτωση στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές του Νομού ήταν έντονη με αποτέλεσμα οι Δήμου Παγγαίου και Θάσου να πάρουν την απόφαση να μην λειτουργήσουν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στο νησί καθώς και στις δημοτικές ενότητες της Νικήσιανης και της Γεωργιανής. Παρά την επέμβαση των εκχιονιστικό μηχανημάτων της αντιπεριφέρειας Καβάλας προβλήματα δημιουργήθηκαν στο οδικό δίκτυο στα ορεινά του Δήμου Καβάλας και Νέστου, από τις Κορυφές και πάνω, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης, ενώ στην Θάσο ο Δήμος προσπαθεί με τα δικά του μηχανήματα να αντιμετωπίσει την δύσκολη κατάσταση στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και στον δρόμο Λιμένα – Παναγίας, μιας και ο χειριστής του εκχιονιστικού μηχανήματος δεν μπόρεσε να περάσει στο νησί, αφού εκτός των άλλων έχει διακοπεί (λόγω των θυελλωδών ανέμων) και η ακτοπλοϊκή σύνδεση Κεραμωτής Λιμένα.

Η Τετάρτη η πιο «δύσκολη» ημέρα

Η πρόβλεψη για την κακοκαιρία στην περιοχή της Καβάλας είναι ανησυχητική, τόσο για το υπόλοιπο της ημέρας όσο και για τις δύο επόμενες, μιας και αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας και αυξημένη πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και στα πεδινά! Μάλιστα η πιο «δύσκολη» ημέρα για την περιοχή, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπευθύνου της Πολιτικής Προστασίας της Αντιπεριφέρειας Καβάλας Σταύρου Κιρβάκη θα είναι η Τετάρτη, ενώ από την Πέμπτη αναμένεται η σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών.