Άγιος Σίλας-Φάληρο σε… 40 λεπτά! Οδοιπορικό στη χιονισμένη πόλη της Καβάλας [φωτογραφίες, βίντεο]

Στο κέντρο έβρεχε και σε ΔΕΠΟΣ, Σίγμα και Άγιο Λουκά είχε... χιονοθύελλα-Κυκλοφοριακό κομφούζιο από αυτοκίνητα και φορτηγά τα οποία δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες-Μεγαλύτερα τα προβλήματα από Άγιο Σίλα και μετά

Μερικές ώρες χιονόπτωσης ήταν αρκετές για να παραλύσει το οδικό δίκτυο της Καβάλας και ειδικά το ρεύμα εισόδου στην πόλη, καθώς το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2018, την ώρα της έξαρσης της χιονόπτωσης, οι περισσότεροι επέστρεφαν από τις δουλειές τους στα σπίτια τους.

Ωστόσο, λόγω του ότι πολλά οχήματα δεν είχαν αντιολισθητικές αλυσίδες και του ότι το «έστρωσε» στον δρόμο μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Καβάλα μετατράπηκε σε… Αθήνα σε ώρα αιχμής: Από το Σίγμα μέχρι το Φάληρο οι οδηγοί έκαναν μέχρι και 40 λεπτά, ενώ από την Ελευθερούπολη μέχρι και το κέντρο της Καβάλας μέχρι και 2 ώρες!

Δείτε φωτογραφίες από τη χιονισμένη Εβδόμης Μεραρχίας

Μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετώπισαν οι παρυφές της πόλης και ειδικά οι περιοχές της Δεξαμενής, της Χωράφας, του Αγίου Λουκά και της ΔΕΠΟΣ, αλλά και το Νοσοκομείο Καβάλας το οποίο αποκλείστηκε για λίγη ώρα λόγω του κυκλοφοριακού κομφούζιου (διαβάστε σχετικά εδώ).

Δείτε φωτογραφίες από τη ΔΕΠΟΣ και το Νοσοκομείο Καβάλας

Πολλά ήταν τα προβλήματα και στα δρομολόγια τόσο των Αστικών όσο και των Υπεραστικών λεωφορείων. Μάλιστα, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας τη διακοπή όλων των δρομολογίων του με εξαίρεση αυτά προς τα πεδινά του Νέστου (Χρυσούπολη, Κεραμωτή κτλ) και προς τη Νέα Πέραμο. Κλειστό παρέμεινε την Δευτέρα και το ΤΕΙ ΑΜ-Θ, εξαιτίας της σφοδρής χιονόπτωσης και όπως ήταν λογικό δεν έγιναν τα μαθήματα στο Ίδρυμα.

Αλυσίδες χρειάστηκαν και σε ορισμένα σημεία του Περιφερειακού της Καβάλας, ενώ όσο περνάει η ώρα αυξάνονται οι πιθανότητες για παγετό, με τη Τροχαία να συνιστά προσοχή στους οδηγούς και να φέρουν οπωσδήποτε αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Δείτε φωτογραφίες από τον Περιφερειακό

Δείτε βίντεο από την περιοχή του Νοσοκομείου Καβάλας