Ισχυρή καταιγίδα «τράνταξε» τα ξημερώματα την Καβάλα με «μπαράζ» κεραυνών [φωτογραφίες, βίντεο]

Ο κρότος από τις ηλεκτρικές εκκενώσεις προκάλεσε ενεργοποίηση των συναγερμών πολλών αυτοκινήτων, ενώ πολλοί κεραυνοί έπεσαν πάνω σε κτίρια της πόλης-Μικροπροβλήματα και στην ηλεκτροδότηση-Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες

Μια σύντομη, αλλά ισχυρή καταιγίδα «σήκωσε στο πόδι» την πόλη της Καβάλας τα ξημερώματα της Τρίτης περί τις 02:30. Η καταιγίδα «σάρωσε» την παράλια ζώνη του Νομού και συνοδεύονταν από ισχυρή βροχή και δυνατό αέρα, ενώ αναφορές κατοίκων κάνουν λόγο και για τοπική χαλαζόπτωση, κυρίως στον δήμο Παγγαίου, ωστόσο το πέρασμά της ήταν… αστραπιαίο και δεν διήρκεσε πάνω από 15 λεπτά.

Το κυριότερο χαρακτηριστικό της καταιγίδας, όμως, ήταν η μεγάλη συχνότητα των ηλεκτρικών εκκενώσεων. Αστραπές και κεραυνοί «έπεφταν» σχεδόν ανά δευτερόλεπτο κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της καταιγίδας, με τον ανιχνευτή ηλεκτρικών του meteokav να παίρνει «φωτιά».

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών «έπεσαν» πάνω σε κτίρια της πόλης, στο κέντρο, στον Προφήτη Ηλία και στη Χωράφα, αλλά και στη Ραψάνη, με τον κρότο να προκαλεί την ενεργοποίηση των συναγερμών πολλών αυτοκινήτων. Σε πολλές περιοχές, δε, προκλήθηκαν μικροπροβλήματα και στην ηλεκτροδότηση, κυρίως όσον αφορά τον δημόσιο φωτισμό.

Ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και δεν είναι απίθανη η εμφάνιση ανάλογων καταιγίδων. Περισσότερα για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.

Δείτε βίντεο από το πέρασμα της καταιγίδας