Καβάλα: Βροχές και στο βάθος… υποψία χειμώνα-Η τάση του καιρού για την 25η Μαρτίου

Ο Μάρτης αποφάσισε να... αποδειχτεί γδάρτης στα τελειώματά του, με χιόνια στα ορεινά, δυνατούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας-Πότε φαίνεται να αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Τοπικές καταιγίδες και σκόνη το βράδυ της Δευτέρας 19 Μαρτίου 2018

Όσοι βιάστηκαν να… μαζέψουν τα χειμωνιάτικα, μάλλον θα πρέπει να κάνουν έναν κόπο να τα ξανακατεβάσουν, καθώς ο καιρός φαίνεται να αλλάζει από το επόμενο Σαββατοκύριακο και κυρίως από την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, ημέρα εκδηλώσεων και παρελάσεων για την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Το σκηνικό του καιρού φαίνεται να αλλάζει από την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018, με βροχές, ομίχλη και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως από το βράδυ της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, όπου θα ξεκινήσει και η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς και τη θερμοκρασία το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 να κυμαίνεται από 8 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου και την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 από 8 μέχρι 11 βαθμούς.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα πνέουν στην περιοχή ισχυροί ανατολικοί-νοτιοανατολικοί άνεμοι με ριπές οι οποίες θα φτάνουν το βράδυ μέχρι και τα 45 χλμ/ώρα (6 μποφόρ), στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοανατολικοί.

Μέχρι τότε, πάντως, η Άνοιξη φαίνεται να κάνει έναν… πρόλογο, καθώς την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 ο καιρός θα είναι καλός, με τους ανέμους να πνέουν ασθενείς από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 11 μέχρι 17 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, φαίνεται να επιμένει και η Αφρικανική σκόνη, η οποία θα φύγει με τους βορειοανατολικούς οι οποίοι θα πνέουν το Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018, προβλέπονται βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις βραδυνές ώρες και τα ξημερώματα της Τρίτης, οι οποίες θα επηρεάσουν και την πόλη της Καβάλας, ενώ δεν αποκλείεται και η λασποβροχή.

Όσον αφορά την 25η Μαρτίου 2018, η παρέλαση στην Καβάλα φαίνεται ότι θα γίνει με άστατο καιρό, με την τάση του καιρού να δείχνει βροχές και ομίχλες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Περισσότερα για τον καιρό μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του meteokav εδώ.