Νέα Πέραμος: Τα κύματα «έφαγαν» τα τσιμέντα στην παραλιακή [φωτογραφίες]

Εκτεταμένες ζημιές στον πεζόδρομο προκλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας - Μάκης Ζουμπλιός: «Τέτοια φαινόμενα είναι όλο και πιο συχνά τελευταία...»

Θυελλώδεις άνεμοι 8 μποφόρ έπνεαν σε όλο τον κόλπο της Καβάλας καθ’ όλη τη διάρκεια της Πέμπτης 22 Μαρτίου 2018. Σύμφωνα με τον Μετωρολογικό Σταθμό της Νέας Περάμου, στον κόλπο της Περάμου τα φαινόμενα που καταγράφηκαν ήταν ακόμη πιο έντονα, με τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους να φτάνουν σε ένταση ακόμη και τα 9 μποφόρ!

Η κακοκαιρία συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το πρωί της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018, οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην παραλιακή της Νέας Περάμου είδαν μεγάλο μέρος του πεζοδρόμου να έχει «βουλιάξει» με τα κύματα να έχουν «καταπιεί» μεγάλες πλάκες τσιμέντου και την άμμο να έχει «εισχωρήσει» σε αρκετά μεγάλο εύρος.

Το KAVALA POST επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Περάμου Μάκη Ζουμπλιό ο οποίος βρέθηκε από νωρίς το πρωί στο επίμαχο σημείο, στο κέντρο της παραλιακής. «Ο κυματισμός ήταν έντονος για πολλές ώρες, τα κύματα “βγήκαν” στον δρόμο! Αυτά τα ακραία φαινόμενα είναι, δυστυχώς, συχνά τα τελευταία χρόνια και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεθοδικότητα για αποφεύγεται η πρόκληση τέτοιων ζημιών».