Σπηλαιολογική Ομάδα Καβάλας: Σεμινάρια Βιοσπηλαιολογίας και προστασίας των σπηλαίων… στην πράξη [φωτογραφίες]

Τα μέλη της Ομάδας συμμετείχαν σε άσκηση και έρευνα στο φυσικό σπήλαιο «Απάνω Σκάλα» στην πόλη της Νάουσας, μετά από πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας

Την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018, μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας-Σ.Χ.Ο. Καβάλας, της Σπηλαιολογίας Θεσσαλονίκης «Πρωτέας», της Ε.Σ.Ε. Βόρειας Ελλάδας και της Serresaction παρακολούθησαν σεμινάρια Βιοσπηλαιολογίας, τα οποία διοργανώθηκαν από το Ινστιτούτο Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας.

Η πρώτη μέρα του σεμιναρίου αφιερώθηκε σε διαλέξεις θεωρίας για το φυσικό περιβάλλον των σπηλαίων και τους οργανισμούς οι οποίοι διαβιούν μέσα σε σπήλαια, αλλά και σε εργαστηριακές ασκήσεις, ενώ τη δεύτερη ημέρα πραγματοποιήθηκε άσκηση και έρευνα στο φυσικό σπήλαιο «Απάνω Σκάλα» στην πόλη της Νάουσας.

Σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ευαισθητοποίηση σπηλαιολόγων, φορέων και πολιτών σε θέματα έρευνας και προστασίας των σπηλαίων και της σπηλαιόβιας πανίδας.

Στο τέλος της ημέρας πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του σπηλαίου από φερτά υλικά, σκουπίδια και μπάζα.

Οι σπηλαιολογικές ομάδες ευχαριστούν ιδιαίτερα τον διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας Καλούστ Παραγκαμιάν και τους συνεργάτες του. «Οι ιδέες και οι δράσεις σας, η στάση και το έργο σας, μας κάνουν να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι», αναφέρουν οι φίλοι της σπηλαιολογικής Ιστορίας οι οποίοι συμμετείχαν στο σεμινάριο.

Δείτε φωτογραφίες από το διήμερο σεμινάριο στο σπήλαιο της Νάουσας