Θάσος: Ανεμοστρόβιλος «εξαφάνισε» ακόμα και… ζώα

Οι περιγραφές των κατοίκων των Λιμεναρίων παραπέμπουν σε... Πρωταπριλιάτικο αστείο, όμως είναι αληθινές και αποτυπώνουν το μέγεθος της σφοδρής κακοκαιρίας η οποία «σάρωσε» το νησί πριν από λίγες μέρες

Η πρόσφατη κακοκαιρία η οποία έπληξε το νησί της Θάσου πριν από μερικές μέρες (διαβάστε το ρεπορτάζ εδώ) προκάλεσε ζημιές οι οποίες παραπέμπουν σε… ταινία του Χόλιγουντ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε κυρίως το δυτικό μέρος του νησιού και δη τα Λιμενάρια, τα οποίο επλήγησαν περισσότερο. Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές από κατοίκους για πέρασμα ανεμοστρόβιλου, ο οποίος προκάλεσε και τις περισσότερες καταστροφές.

Εκτός από τις ζημιές στη στέγη των σχολείων του χωριού, οι δυνατοί άνεμοι και ο ανεμοστρόβιλος «έκοψε» τα δέντρα του αύλειου χώρου, με έναν κορμό να πέφτει πάνω σε κολόνα της ΔΕΗ -εξ ου και τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση-, αναποδογύρισε ένα τροχόσπιτο, ενώ… «εξαφάνισε» κότες και έναν σκύλο, με τα ζώα να «σηκώνονται» από τον ανεμοστρόβιλο και να μην επιστρέφουν ποτέ!

Μάλιστα, κάτοικοι των Λιμεναρίων, ακόμα και μεγάλης ηλικίας, αναφέρουν ότι δεν είχαν ξαναδεί ανάλογης σφοδρότητας καταιγίδα και δη ανεμοστρόβιλο, παρομοιάζοντας την αίσθηση από το πέρασμά του με σεισμό, ενώ τονίζουν ότι από τύχη και λόγω του περασμένου της ώρας δεν υπήρξαν θύματα.