Κάτοικοι της Παναγίας στην Καβάλα «υπερασπίζονται» το κιόσκι στα βράχια

Η «μάχη» της παραλίας «Πετραδάκια» ή αλλιώς «Μπιντένια» την οποία καθαρίζουν και φροντίζουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, με κάποιους να... διαφωνούν-Γιατί θέλουν το κιόσκι στα βράχια, διαψεύδοντας τα περί τσιμεντένιας κατασκευής

Ένα άτυπο κίνημα «υπεράσπισης» της κατασκευής στα βράχια ανατολικά της χερσονήσου της Παναγίας στην Καβάλα «γεννήθηκε», μετά την αναφορά άλλων κατοίκων περί παράνομης κατασκευής (διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ εδώ).

Οι κάτοικοι που «θέλουν» την κατασκευή η οποία βρίσκεται στην παραλία «Πετραδάκια» ή αλλιώς «Μπιντένια» τονίζουν ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά 4 ξύλα και μερικά φύλλα από φοίνικες, τα οποία προσφέρουν σκιά σε όσους Καβαλιώτες, αλλά και τουρίστες κάνουν μπάνιο στη συγκεκριμένη παραλία, τη μοναδική της περιοχής, χαρακτηρίζοντας ως υπερβολές τα περί τσιμεντένιων υποστυλωμάτων, ενώ όπως λένε, οι ίδιοι καθαρίζουν την περιοχή και την ακτή, βάζοντας, μάλιστα και κάδο, μετά από παρότρυνση του δήμου Καβάλας.

Ωστόσο οι ίδιοι κάτοικοι σχολιάζουν ότι κάποιοι άλλοι κάτοικοι της ίδιας περιοχής δε θέλουν να πηγαίνει κόσμος στη συγκεκριμένη παραλία, γι’ αυτό και δε θέλουν και το κιόσκι, διότι «θέλουν την ησυχία τους», ενώ πέρσι αναφέρουν ότι κάποιος έκοψε το νερό από την ντουζιέρα της παραλίας, το οποίο ξανασυνδέθηκε με παρέμβαση του δήμου Καβάλας και συγκεκριμένα της αντιδημάρχου Μαρίας Φραντζεσκάκη.

Πάντως, τονίζουν ότι ελάχιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι διαφωνούν με το κιόσκι, το οποίο, όπως λένε, μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους όσοι θέλουν να κάνουν μπάνιο στη συγκεκριμένη παραλία, καθώς δεν είναι ιδιωτικό, αλλά ανήκει σε όλους τους Καβαλιώτες.