Ισχυρός σεισμός στη Χαλκιδική «ταρακούνησε» και την Καβάλα

Το επίκεντρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Κασσάνδρας Χαλκιδικής-Μέσα σε λίγα λεπτά ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση, ενώ και οι δυο σεισμοί ήταν επιφανειακοί και ιδιαίτερα αισθητοί στην ευρύτερη περιοχή

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Απριλίου 2018 στη Χαλκιδική η οποία έγινε αισθητή και στην Καβάλα. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο ο σεισμός είχε μέγεθος 4,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 2 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από το Πευκοχώρι της Συκιάς Χαλκιδικής (48 χιλιόμετρα νότια του Πολυγύρου και 95 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης).




Ο σεισμός σημειώθηκε στις 3:20 τα ξημερώματα και ήταν αρκετά επιφανειακός, καθώς το εστιακό του βάθος εντοπίστηκε στα 5 χιλιόμετρα. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο 9 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας.

Στις 03:49 προκλήθηκε και νέα δόνηση μεγέθους 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται στα 6 χιλιόμετρα ανατολικά του Παλιουρίου Κασσάνδρας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές, ενώ και οι δύο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και στην πόλη της Καβάλας.