Καβάλα: Μια εντυπωσιακή εναέρια βόλτα πάνω από τον Πύργο της Απολλωνίας [φωτογραφίες]

Το μαγευτικό παράλιο μέτωπο του δήμου Παγγαίου και το υστεροβυζαντινό μνημείο όπως δεν τα έχετε ξαναδεί, μέσα από τα «μάτια» ενός drone

Ο Πύργος της Απολλωνίας υψώνεται στη νότια πλευρά της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας, μεταξύ Αμφίπολης και Νέας Περάμου, πάνω σε χαμηλό γήλοφο που «ελέγχει» τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των εκβολών του Στρυμόνα και του κόλπου των Ελευθερών. Βρίσκεται, δηλαδή, ανάμεσα στις δυο βυζαντινές πόλεις-κάστρα: τη Χρυσόπολη στα δυτικά και την Ανακτορόπολη ανατολικά, ενώ περιβάλλεται από οχυρωματικό περίβολο.

Πολλοί ξέρουν το σημείο, ακόμα περισσότεροι έχουν κάνει μπάνιο σ’ αυτό το όχι τόσο φημισμένο -σε σχέση με τους γειτονικούς Αμμολόφους- κομμάτι του παράλιου μετώπου του δήμου Παγγαίου, αλλά ιδιαίτερα εντυπωσιακό και… εξωτικό.

Λίγοι, όμως, έχουν κάνει… βόλτα στην περιοχή από ψηλά, κάτι που τους το εξασφάλισε ο Βασίλης Τουνουσίδης, ο οποίος με τη βοήθεια ενός drone, κατέγραψε τις ομορφιές της περιοχής η οποία βρίθει ιστορικών τεκμηρίων και φυσικά παραλιών.

Το υστεροβυζαντινό μνημείο και η γαλαζοπράσινη θάλασσα «ποζάρουν» στον φακό, δείχνοντάς την… ετοιμότητά τους για το καλοκαίρι και τους χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι θα γευτούν και φέτος τα κάλλη τους. Απολαύστε τα…