Μια μικρή φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στη Χωράφα παραλίγο να την κάνει τη ζημιά…

Η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας απέτρεψε τα χειρότερα για το περιαστικό δάσος-Άγνωστες οι αιτίες πρόκλησης της φωτιάς, «καμπανάκι» για το καλοκαίρι

Άγιο ή καλύτερα… την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καβάλας η οποία συνέδραμε με 2 οχήματα είχε η Χωράφα και το περιαστικό δάσος της Καβάλας το πρωί της Τετάρτης 25 Απριλίου 2018.

Ο λόγος για μια φωτιά η οποία ξέσπασε σε ιδιωτικό χωράφι στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, καίγοντας χαμηλή βλάστηση και ένα ελαιόδεντρο.

Αμέσως σήμανε «συναγερμός» στην Πυροσβεστική, η οποία έσβησε άμεσα τη φωτιά, πριν προλάβει να επεκταθεί στα πέριξ, με το ανακριτικό της τμήμα να αναλαμβάνει τη διερεύνηση των αιτιών της πρόκλησης της φωτιάς, ενώ το ευτύχημα ήταν ότι δε φυσούσε.

Πάντως, το εν λόγω περιστατικό αποτελεί και μια «προειδοποίηση» για το φετινό καλοκαίρι, καθώς η σχετικά «ξηρή» Άνοιξη δεν είναι καλό σημάδι για τις πυρκαγιές, με τη δέουσα προσοχή να είναι ένα θέμα το οποίο αφορά όλους: πολίτες, φορείς, δήμους, Περιφέρεια και Πυροσβεστική.

*Φωτογραφία αρχείου