Μεγάλη φωτιά στην Ξάνθη «απειλεί» και την Καβάλα! Το τοξικό νέφος «έφτασε» μέχρι τον Νέστο [βίντεο]

Καίγεται το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών της Ευρώπης - Εκκενώνονται οικισμοί δυτικά του Όλβιου - Ένας τραυματίας

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 13:00 ανήμερα της Πρωτομαγιάς 2018 στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight της ΓΕΡΜΑΝΟΣ, στο Όλβιο Ξάνθης. Η φωτιά καταστρέφει το κεντρικό κτίριο κατασκευής βιομηχανικών μπαταριών και καίει ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά χωρίς έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος εκρήξεων.

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έχουν βρεθεί από την πρώτη στο εργοστάσιο για την κατάσβεση της φωτιάς ενώ ένας εργαζόμενος έχει μεταφερθεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Ξάνθης με δύσπνοια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.




Στην προσπάθεια της κατάσβεσης συμμετέχει και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

Από τον χώρο της πυρκαγιάς, λόγω της φύσης των χημικών που καίγονται και της διεύθυνσης του ανέμου, αποφασίστηκε η εκκένωση των οικισμών που βρίσκονται στην πορεία του καπνού. Όσοι αποφασίσουν να μείνουν στα σπίτια τους θα πρέπει να έχουν πορτοπαράθυρα κλειστά, όπως συμβουλεύουν οι αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι οικισμοί Όλβιο, Άγιος Αθανάσιος, Θαλασσιά, Κοσμητή, Τύμπανο, Τοξότες καθώς και στο χώρο αναψυχής του Νέστου.

Το εργοστάσιο λειτουργούσε την ώρα που ξέσπασε η φωτιά αλλά όχι σε πλήρη ανάπτυξη. Πιθανότερη αιτία είναι το βραχυκύκλωμα από φορτιστή μπαταριών στη γραμμή formation.

Πηγή: news247.gr