Καβάλα: Προσωρινή… διακοπή του πρόωρου καλοκαιριού με βροχές και καταιγίδες

Άστατος ο καιρός όλη την εβδομάδα, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ δεν αποκλείονται έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμα και χαλάζι, κυρίως στο ηπειρωτικό τμήμα του Νομού

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες για τις επόμενες ημέρες, θα ευνοήσουν τον άστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε αρκετές νησιωτικές περιοχές.

Στα ηπειρωτικά τμήματα τα φαινόμενα θα λαμβάνουν χώρα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα εντοπίζονται τις βραδινές και νυκτερινές ώρες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά με έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ στις περιοχές εκδήλωσης των φαινομένων θα πνέουν πρόσκαιρα θυελλώδεις άνεμοι. Παράλληλα, τα ύψη βροχής αναμένεται να είναι σημαντικά κυρίως στα ενδότερα ηπειρωτικά τμήματα.

Στην Καβάλα ο καιρός αναμένεται να χαλάσει από το βράδυ του Σαββάτου 5 Μαΐου 2018 και κυρίως το απόγευμα της Κυριακής 6 Μαΐου 2018, με βροχές στις παραθαλάσσιες περιοχές και καταιγίδες στα ορεινά, ενώ δεν αποκλείεται η αστάθεια να «φέρει» τις καταιγίδες και χαμηλότερα.

Η θερμοκρασία την Κυριακή θα σημειώσει μικρή πτώση, με τη μέγιστη να μην ξεπερνάει τους 21-22 βαθμούς Κελσίου και την ελάχιστη να φτάνει τους 16-17.

Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, ενώ δεν αποκλείεται και η εκδήλωση καταιγίδας, με έντονο χαρακτήρα τοπικά. Παράλληλα, είναι πιθανή η εκδήλωση τοπικής χαλαζόπτωσης.

Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού μέχρι το τέλος της εβδομάδας, με την ατμοσφαιρική αστάθεια -κάτι σύνηθες γι’ αυτήν την εποχή- να μην επιτρέπει την ασφαλή μακροπρόθεσμη καιρική πρόγνωση.

Μπορείτε να παρακολουθείτε την εξέλιξη του καιρού στην Καβάλα στο site του meteokav εδώ.