Προβλήματα στην Καβάλα από την έντονη βροχόπτωση

«Έσκασαν» φρεάτια και πλημμύρισαν δρόμοι, κυρίως στο παραλιακό μέτωπο της πόλης-Τοπική χαλαζόπτωση σε ορισμένα σημεία του Νομού-Βγήκαν... ποντίκια από τα φρεάτια όμβριων υδάτων λόγω του μεγάλου όγκου νερού-Πότε υποχωρεί η καιρική αστάθεια

Προβλήματα δημιούργησε η έντονη βροχόπτωση η οποία έπληξε το απόγευμα της Παρασκευής 11 Μαΐου 2018 την πόλη της Καβάλας. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίστηκαν σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, καθώς «έσκασαν» τα φρεάτια και απελευθερώθηκε μεγάλος όγκος νερού σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, από τα φρεάτια όμβριων υδάτων βγήκαν… ποντίκια για να γλυτώσουν τον πνιγμό από τον μεγάλο όγκο νερού.

Και το Παληό «χτυπήθηκε» από την έντονη βροχόπτωση. Ο δρόμος έγινε «ένα» με το πεζοδρόμιο στην οδό Μελίνας Μερκούρη, ενώ από τις κάθετες οδούς το βουνό «κατέβασε» χώμα και φερτά υλικά…

Εκτός πόλεις, σε ορισμένα σημείο του Νομού και συγκεκριμένα στον δήμο Παγγαίου, υπάρχουν αναφορές για τοπική και ασθενή χαλαζόπτωση, ενώ ασφαλής απολογισμός για τα προβλήματα τα οποία δημιούργησε η έντονη καταιγίδα στον Νομό Καβάλας θα γίνει τις επόμενες ώρες.

Στο γνωστό, «ύποπτο» για υπερχείλιση φρεάτιο στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Δαγκλή…

Όσον αφορά την καιρική αστάθεια, φαίνεται να υποχωρεί από την Κυριακή 13 και κυρίως από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018, με τον καιρό στην Καβάλα να βελτιώνεται και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει σταδιακά σε… καλοκαιρινά επίπεδα, ενώ το Σάββατο 12 Μαΐου 2018 υπάρχει πιθανότητα για βροχές και πιθανόν καταιγίδες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας.