Συντονιστική ενάντια στην όδευση του TAP: Ο αγωγός θα περάσει μόνο επάνω από τα βουνά!

Σύσκεψη στις Κρηνίδες παρουσία της δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής για την αλλαγή της όδευσης του αγωγού TAP συναντήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 18 Μαΐου 2018 στο παλιό Δημαρχείο των Κρηνίδων μετά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (έλευση Σταθάκη και ανακοίνωση από το ΥΠΕΝ των αντισταθμιστικών έργων στα Τενάγη και τους Φιλίππους -διαβάστε σχετικά εδώ, και συνέντευξη Τύπου TAP από την Καβάλα -διαβάστε σχετικά εδώ) με τους εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας.

Το «παρών» στη σύσκεψη έδωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Καλανταρίδης και Βαρβάρα Μπαλτζίδου, οι επικεφαλής των παρατάξεων Ανοιχτή Πόλη Κωστής Σιμιτσής, Ο Τόπος της Ζωής μας Μάκης Παπαδόπουλος, Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση Βαγγέλης Παππάς και Συμπαράταξη Πολιτών Άρης Βέρρος, καθώς και οι δημοτικού σύμβουλοι Θόδωρος Μουριάδης, Χρήστος Τσοχαταρίδης, Σπύρος Προυσαεύ, Μανώλης Κελαϊδάκης και Νίκος Μουρτασάγας.

Σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική αναφέρει τα εξής: «Συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις του επίμαχου θέματος και αποφασίστηκε ομόφωνα να συνεχιστεί ο αγώνας υπέρ της αλλαγής της όδευσης του αγωγού ΤΑΠ ακόμη πιο δυναμικά και προς πάσα κατεύθυνση, νομική και όχι μόνο. Επίσης διατυπώθηκε απόλυτα και ξεκάθαρα από όλους τους συμμετέχοντες, ότι κανένας υπουργός και καμία κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τις ήδη ειλημμένες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, οι οποίες στο σύνολο τους αφορούν την άποψη της τοπικής κοινωνίας. Και για όποιον ξέχασε την άποψη της τοπικής κοινωνίας την επαναλαμβάνουμε: Ο ΑΓΩΓΟΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΟΝΟ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΥΝΑ».