H Energean καθαρίζει τον Κεντρικό Λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος»

Δράση περιβαλλοντικής ευαισθησίας από την εταιρία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της καμπάνιας «ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ / WE CARE» με σήμα το... δελφίνι

Την Τρίτη 5 Ιουνίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον και η Energean προχωρεί σε μία δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ταυτόχρονα συμβολική και ουσιαστική. Στις 17:00 το απόγευμα δύτες της, μαζί με εθελοντές δύτες, θα προχωρήσουν στον καθαρισμό του πυθμένα του Κεντρικού Λιμένα της Καβάλας «Απόστολος Παύλος».

Την πρωτοβουλία θα υποστηρίξουν σκάφη της Energean που θα βρίσκονται στο λιμάνι, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα μοιρασθεί στους πολίτες της Καβάλας ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό.

Νωρίτερα, στις 10:00 το πρωί, η Energean διοργανώνει δύο ομιλίες για μαθητές της Καβάλας της 5ης και 6ης τάξης Δημοτικού στο αμφιθέατρο «Νικόλαος Μάρτης» που βρίσκεται στο Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας (πρώην Νομαρχιακό Μέγαρο). Η πρώτη ομιλία αφορά «Το θαλάσσιο περιβάλλον και την ανάγκη προστασίας του από όλους μας» και ομιλητής θα είναι ο Δρ. Γεώργιος Συλαίος, Ωκεανογράφος, Καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Ξάνθης. Η δεύτερη ομιλία έχει θέμα «Ανακύκλωση, τι είναι και πως γίνεται» και ομιλητής θα είναι ο Παναγιώτης Καρατόκης, Μηχανικός Περιβάλλοντος της Energean.

Για τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, η εταιρεία φιλοτέχνησε ένα ξεχωριστό λογότυπο που συνδυάζει το δικό της εταιρικό σήμα με ένα δελφίνι και με το μήνυμα «ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ / WE CARE», τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, η μέριμνα για το οποίο αποτελεί πάντα κορυφαία προτεραιότητα για την Energean, όπως αποδεικνύεται από το άριστο περιβαλλοντικό ιστορικό που χαρακτηρίζει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο της Καβάλας.