Energean Oil and Gas: «Καθαρές» δουλειές στο λιμάνι της Καβάλας-Δείτε τι βγήκε από τον πυθμένα [φωτογραφίες]

Δύτες της εταιρείας και εθελοντές καθάρισαν τον πυθμένα του λιμανιού, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον-Καρέκλες, μέχρι και... ποδήλατα ανέσυραν οι δύτες, αποδεικνύοντας ότι η «κρυφή» ρύπανση είναι μεγαλύτερη από τη φανερή

Η Τρίτη 5 Ιουνίου 2018 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος», με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον. Μετά από πρωτοβουλία της Energean Oil and Gas, πραγματοποιήθηκε μια δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ταυτόχρονα συμβολική και κυρίως ουσιαστική.

Δύτες της εταιρείας, μαζί με εθελοντές δύτες, καθάρισαν τον πυθμένα του λιμανιού της Καβάλας, ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης μοιράστηκε στους πολίτες της Καβάλας ενημερωτικό και αναμνηστικό υλικό. Να σημειωθεί, δε, ότι μεταξύ των δυτών που βούτηξαν ήταν η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της Energean Ίλια Ρήγα και ο Υπεύθυνος Ασφαλείας της Energean Israel Yoram Lacs.

Οι… θησαυροί, δε, που βγήκαν από τον πυθμένα αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η κρυφή ρύπανση είναι, πολλές φορές, μεγαλύτερη από τη φανερή: Λάστιχα, σιδερένιες σκάλες, τρυπάνια, καροτσάκια, καρέκλες και καναπέδες, ακόμα και ένα… ποδήλατο ανασύρθηκαν από τον πυθμένα προς έκπληξη των παρευρισκομένων.

Φυσικά υπήρχαν και οι… παράπλευρες απώλειες, όπως ο αστερίας της φωτογραφίες, καβούρια και αχινοί, με τους ανθρώπους της εταιρείας να τα επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση καθαρισμού του λιμανιού της Καβάλας

*Ευχαριστούμε τη Σχολή Χειριστών Ταχυπλόων Σκαφών του Παύλου Λαζαρίδη για την πολύτιμη βοήθειά του, καθώς και το συνεργείο καταδυτικών εργασιών και το Scuba Diving Center Popeye του Στέλιου Χάσπαρη.