Καβάλα: Τα… καλλιτεχνικά πλεονεκτήματα της καιρικής αστάθειας [φωτογραφίες]

Η καταιγίδα πέρασε ξυστά από την πόλη και ο ουρανός «ζωγράφισε», δίνοντας εντυπωσιακές εικόνες με αστραπές και κεραυνούς-Συνεχίζεται η αστάθεια, όπως και οι υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες

Μπορεί η καιρική αστάθεια να χαλάει τις διακοπές όσων αποφάσισαν να τις ξεκινήσουν νωρίς, όπως και τα μπάνια, ωστόσο τα σύντομα περάσματα καταιγίδων από την Καβάλα, έστω και… ξυστά, δίνουν εντυπωσιακές εικόνες, όπως αυτές τις οποίες συνέλαβε ο φακός του Γιάννη Ζάχαρη και του meteokav το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου 2018.

Η νοτιοανατολική κίνηση της καταιγίδας «έδωσε» βροχή κυρίως στον δήμο Παγγαίου και ένα εντυπωσιακό ρεσιτάλ κεραυνών και αστραπών μπροστά από τη Θάσο και το Άγιο Όρος.

Η καιρική αστάθεια αναμένεται να κάνει ένα… διάλειμμα την Παρασκευή 8 και το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018, για να επανέλθει δριμύτερη, όπως δείχνει η τάση του καιρού με τα μέχρι τώρα στοιχεία, την Κυριακή 10 και κυρίως τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018, με την πιθανότητα για βροχές και καταιγίδες στην περιοχή μας να είναι αυξημένη. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, τα 30άρια θεωρούνται δεδομένα, κυρίως το μεσημέρι, ενώ το βράδυ η θερμοκρασία δεν αναμένεται να πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου, με μια μικρή πτώση να αναμένεται τη Δευτέρα.

Ίδιο το σκηνικό και στις θάλασσες της Καβάλας, με τη θερμοκρασία του νερού να κυμαίνεται γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ελαφρώς αυξημένη για την εποχή.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να βρείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.