Η Καλαμίτσα… άσπρισε, με τους λουόμενους να αναζητούν τους υπαίτιους [φωτογραφία]

Ένα από τα ρέματα που καταλήγουν στην παραλία «κατέβασε» μια άσπρη ουσία, κάνοντας τους θαμώνες της Καλαμίτσας να απορούν, αλλά και να ανησυχούν-«Παρέμβαση» Σιμιτσή για να ερευνήσουν το θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ένα… αλλόκοτο θέαμα αντικρίζουν τις τελευταίες μέρες οι λουόμενοι στην παραλία της Καλαμίτσας, καθώς το ένα εκ των ρεμάτων που καταλήγουν στη θάλασσα, «κατεβάζει» μια άσπρη ουσία, με τους θαμώνες της δημοφιλούς παραλίας να απορούν, αλλά και να ανησυχούν, αναζητώντας τους υπαίτιους αυτής της εικόνας, η οποία αποτυπώνεται στην παρακάτω φωτογραφία.

Πρόκειται σίγουρα για ανθρώπινη παρέμβαση, με τα λευκά λύματα να προέρχονται είτε από σπίτια είτε από παρακείμενες τοπικές επιχειρήσεις, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί η ουσία η οποία καταλήγει στο θάλασσα, με κάποιους να αναφέρουν ότι πρόκειται για… σαπουνάδα.

«Παρέμβαση» Σιμιτσή για να ερευνήσουν το θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες

Ο τέως δήμαρχος Καβάλας Κωστής Σιμιτσής σχολίασε το γεγονός με ανάρτησή του, προτρέποντας, παράλληλα, τις αρμόδιες υπηρεσίες να επιληφθούν του θέματος και να προχωρήσουν στους απαραίτητους ελέγχους.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σιμιτσής αναφέρει:
«Όσοι πήγαιναν σήμερα να κολυμπήσουν στην Καλαμίτσα, έβλεπαν αυτό το δυσάρεστο θέαμα στην εκβολή του ρέματος ανάμεσα στο ΜΕΤΡΟ και την ΟΣΤΡΙΑ. Σταθεροί θαμώνες της ακτής απέδιδαν το γεγονός σε κοντινή επιχείρηση που λειτουργεί πέρα από την ακτή. Είναι βέβαιο πως πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΕΥΑΚ, Διεύθυνση Υγείας, Λιμενικό) να ερευνήσουν το θέμα».