Καβάλα: Έρχονται καταιγίδες πριν την… ώρα τους

Τα προγνωστικά μοντέλα των τελευταίων ωρών φαίνεται να «μαζεύουν» τα σενάρια για έντονη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2018, φέρνοντάς την πιο... κοντά-Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση καιρού για την Καβάλα

Επειδή ο καιρός έχει… γυρίσματα, τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα φαίνεται ότι «μαζεύουν» τα σενάρια για έντονη κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουνίου 2018 (διαβάστε σχετικά εδώ) και την «μετατοπίζουν» μια μέρα πριν.

Σύμφωνα με το meteokav (επισκεφτείτε τη σελίδα εδώ) σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018 με μπόρες και καταιγίδες στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένου και του Νομού Καβάλας, οι οποίες κατά τόπους θα έχουν ισχυρό χαρακτήρα, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν κατά τόπους και χαλαζοπτώσεις, καθώς και ισχυροί άνεμοι.

Συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους θα κινούνται στην ύπαιθρο, αλλά και σε παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς οι καταιγίδες θα συνοδεύονται και από κεραυνούς και σε τέτοια περίπτωση οι πολίτες θα πρέπει να μην κάθονται κάτω από δέντρα και να μη βρίσκονται μέσα στη θάλασσα.

Η καιρική αστάθεια δείχνει, πάντως, να επιμένει κατά τόπους και το Σαββατοκύριακο, ενώ θα πέσει και η θερμοκρασία 2-3 βαθμούς Κελσίου.