Οικο-γιορτή στη Νέα Ηρακλείτσα!

Στα Πευκάρια της Αγίας Μαρίνας οι επισκέπτες θα ενημερωθούν για τον οικολογικό τρόπο ζωής, θα συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις και θα μπορούν να προμηθευτούν οικολογικά προϊόντα

Ο θεσμός των πανελλαδικών γιορτών οικολογικής γεωργίας και χειροτεχνίας, ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη πριν από 25 χρόνια και ταξιδεύει κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη της χώρας.
Με αφετηρία και ομπρέλα τον θεσμό των πανελλαδικών οικογιορτών τα τελευταία χρόνια διοργανώνονται τοπικές οικο-γιορτές σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
Για φέτος η Καβάλα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει την πρώτη της οικο-γιορτή. Συγκεκριμένα το διήμερο 14 και 15 Ιουλίου 2018 στην Νέα Ηρακλείτσα (περιοχή Πευκάκια Αγ. Μαρίνα)  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη γιορτή σε συνεργασία με τον φιλοζωϊκό σύλλογο «Νώε».

Συμμετέχουν μικροί παραγωγοί, μεταποιητές και χειροτέχνες κυρίως από την ευρύτερη περιοχή της Καβάλας και της Μακεδονίας αλλά και από την υπόλοιπη Ελλάδα. Στην οικο-γιορτή  θα εκτίθενται καθαρά οικολογικά προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι και πραγματοποιούνται αφιλοκερδώς διάφορα εργαστήρια και σεμινάρια με σκοπό την διάσωση και διάδοση της γνώσης και της οικολογικής συνείδησης.
Οι επισκέπτες, μέσα από τα εργαστήρια και τις συνολικές δράσεις της οικο-γιορτής, μπορούν να μάθουν να φτιάχνουν μόνοι τους είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι τους και όχι μόνο, να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη του οικολογικού τρόπου ζωής, να συμμετέχουν σε συλλογικές δράσεις, να δουν και να ακούσουν άλλα πολιτιστικά δρώμενα (συναυλίες, μουσική, δράσεις για παιδιά κλπ).