Καβάλα: Και το… Φθινόπωρο καλά κρατεί-Μέχρι πότε θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες

Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στις παράκτιες περιοχές-Εντυπωσιακή, όσο και επικίνδυνη η συχνότητα της ηλεκτρικής δραστηριότητας-Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού για την Καβάλα

Καλοκαίρι μόνο στα… χαρτιά βιώνει η Καβάλας τις τελευταίες μέρες, καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες, αλλά και η χαμηλή, για την εποχή, θερμοκρασία, παραπέμπουν περισσότερο σε Φθινόπωρο.

Ήδη έχουν πέσει αρκετοί τόνοι νερού από την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, με τον άστατο καιρό να έχει εξελιχθεί σε ένα οργανωμένο σύστημα κακοκαιρίας, το οποίο θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018, ενώ την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 οι βροχές θα περιοριστούν, με το άστατο σκηνικό, όμως, να παραμένει.

Μέχρι την Πέμπτη, δε, η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου και θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει από την Παρασκευή, ενώ το καλοκαίρι φαίνεται να έρχεται από βδομάδα, με τη θερμοκρασία, πάντως, να μην ξεπερνάει τους 26-27 βαθμούς Κελσίου.

Πάντως, η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας είναι σε ετοιμότητα, καθώς αν συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις με τον ίδιο ρυθμό, υπάρχει αυξημένος κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, ιδιαίτερα στο παράλιο μέτωπο του Νομού, αν και μέχρι τώρα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία.

Εντυπωσιακή η συχνότητα των αστραπών

Η νύχτα έγινε μέρα τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018, λόγω των αστραπών και των κεραυνών, με τη συχνότητα να είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, ξεπερνώντας σε ορισμένες περιπτώσεις τις 200 και πλέον αστραπές ανά λεπτό, ενώ ήταν σε εξέλιξη 13 καταιγίδες στην περιοχή, όπως δείχνει και ο παρακάτω ανιχνευτής.

Όσο εντυπωσιακό, όμως, δείχνει το φαινόμενο, άλλο τόσο επικίνδυνο είναι, γι’ αυτό και συνιστάται στους πολίτες να μη βρίσκονται κάτω από δέντρα, στην παραλία ή στη θάλασσα την ώρα της εκδήλωσης καταιγίδας.

Περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να δείτε στη σελίδα του meteokav εδώ.