ΛΑΕ Καβάλας: «Η τοπική κοινωνία θα νικήσει τα ανάλγητα εταιρικά συμφέροντα και τη βαρβαρότητα»

Στο πλευρό των αγροτών και των συλληφθέντων για τον αγωγό ΤΑΡ τάσσεται και η Λαϊκή Ενότητα, δηλώνοντας σίγουρη ότι ο αγώνας τους θα δικαιωθεί

Επίθεση κατά της κατασκευάστριας εταιρίας του ΤΑΡ, των κομμάτων της συγκυβέρνησης αλλά και του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει με ανακοίνωση της η τοπική οργάνωση της ΛΑΕ, με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα με την σύλληψη και την προσαγωγή στο αυτόφωρο 8 ενεργών στελεχών της τοπικής κοινωνίας που αντιδρούν στην συγκεκριμένη όδευση του αγωγού. Χαρακτηρίζει τον ΤΑΡ ασύδοτη ιδιωτική εταιρία και την κυβέρνηση ξεπουλημένη και αδύναμη, ενώ αναρωτιέται που βρίσκεται ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θυμίζει ότι πριν από λίγα χρόνια όταν  ο πρωθυπουργός είχε περάσει από την Καβάλα είχε χαρακτηρίσει το αίτημα των αγροτών δίκαιο και δήλωσε ότι θα υλοποιηθεί.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Λαϊκής ενότητας Καβάλας

«Εδώ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει αποθέματα ντροπής; Λίγο φιλότιμο ίσως»;

«Μετά από μια καταιγιστική αλλά αποτυχημένη διαφημιστική καμπάνια στον τοπικό αλλά και στον πανελλήνιο Τύπο, η ασύδοτη ιδιωτική εταιρεία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του αγωγού ΤΑΡ αποθρασύνθηκε εντελώς, ξέχασε τις υποκριτικές διακηρύξεις περί «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης» και ξεσκέπασε το αληθινό της πρόσωπο: αυτό της βίας και της καταστολής. Σε συνεργασία, βέβαια, με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της αδύναμης, ξεπουλημένης και υποτελούς στα ιδιωτικά συμφέροντα κυβέρνησης-μαριονέτας των ΣΥΡΙΖ/ΑΝΕΛ.

Συλλαμβάνουν τον απεργό πείνας Θέμη Καλπακίδη και άλλους επτά αγρότες, δημοτικούς συμβούλους και αγωνιστές γιατί αντιστέκονται και απαιτούν να μην περάσει ο αγωγός ΤΑΡ από τα χωράφια τους. Τους συλλαμβάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο οποίος όταν ήταν αντιπολίτευση δήλωσε δημόσια στην πλατεία Καπνεργάτη ότι το αίτημα αλλαγής όδευσης του αγωγού ΤΑΡ είναι δίκαιο και ως δίκαιο όταν γινόταν κυβέρνηση θα το ικανοποιούσε. Εδώ στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ έχουν μείνει αποθέματα ντροπής; Λίγο φιλότιμο ίσως;

Η ΛΑΕ Καβάλας αλλά και η Λαϊκή Ενότητα κεντρικά, ως πολιτικό κόμμα, συμπαραστέκεται αμέριστα τόσο ηθικά, όσο και πρακτικά, με την παρουσία των στελεχών της, στους οχτώ συλληφθέντες. Θα είμαστε ως το τέλος στο πλευρό τους και καλούμε την τοπική κοινωνία και κάθε σκεπτόμενο πολίτη να τους συμπαρασταθεί. Ο αγώνας για να μην περάσει ο ΤΑΡ από τα χωράφια θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Οι αγρότες και η τοπική κοινωνία θα νικήσουν τα ανάλγητα εταιρικά συμφέροντα και τη βαρβαρότητα και τον κυνισμό της κυβερνητικής καταστολής».