Καβάλα: Οι παραλίες ερήμωσαν και οι… σόμπες άναψαν στην καρδιά του καλοκαιριού!

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, συνθέτοντας ένα πρωτόγνωρο, για την εποχή, σκηνικό-«Ξανακατέβηκαν» οι κουβέρτες και τα μπουφάν-Οριακά «γλυτώνει» τις βροχές το Kavala AirSea Show

Ο καιρός τρελάθηκε; Όχι. Απλώς πρόκειται για μια ασυνήθιστη μεν αλλά «θεμιτή» δε ατμοσφαιρική αστάθεια, η οποία τα τελευταία χρόνια συμβαίνει συχνά στην περιοχή της Καβάλας, όταν συγκλίνουν πολλοί παράγοντες, όπως η υγρασία, το σημείο δρόσου και οι υψηλές θερμοκρασίες την Άνοιξη (τέλη Ιουλίου του 2017 η θερμοκρασία έπεσε στους 15 βαθμούς Κελσίου και μάλιστα κοντά στο μεσημέρι).

Ο άστατος καιρός, όμως, δημιουργεί… παράταιρες εικόνες, σε σχέση με την εποχή και την καρδιά του καλοκαιριού: ερημωμένες παραλίες, αναμμένες σόμπες (!) στα ορεινά του Νομού και επιχειρήσεις «επιστράτευσης» των μπουφάν και των κουβερτών.

Η αστάθεια θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, με την πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά στα παράλια, να είναι αυξημένη το βράδυ της Τετάρτης 27 Ιουνίου 2018, ενώ μέχρι τώρα δεν προκλήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στον Νομό, πλην της Θάσου, στα συνήθη σημεία νοτιοανατολικά του νησιού, στην Αλυκή και στα δυτικά στην περιοχή Σωτήρος-Καλλιράχης, με τη Δημοτική Αρχή να τα αντιμετωπίζει άμεσα εν τη γενέσει τους.

Όσον αφορά το 7o Kavala AirSea Show, οριακά «γλυτώνει» τις βροχές, καθώς ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με εξαίρεση τη θερμοκρασία η οποία θα ανέβει αισθητά. Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες στην Καβάλας εδώ ή επισκεφτείτε τη σελίδα του meteokav εδώ.