Καιρός: Σε «πορτοκαλί συναγερμό» ο Νομός Καβάλας [καιρικός χάρτης]

Συνεχίζονται και την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 οι έντονες βροχοπτώσεις και οι καταιγίδες-Αυξημένος ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα, ειδικά στις παράκτιες περιοχές του δήμου Παγγαίου-Τι ισχύει για την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Αμετανόητος ο… Φθινοπωρινός καιρός, με τις βροχές και τις καταιγίδες να συνεχίζουν να πλήττουν τον Νομό Καβάλας. Μάλιστα, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτη προειδοποίηση ακραίων καιρικών φαινομένων, κηρύσσοντας τη Μακεδονία και τη Θράκη και συνεπώς και την Καβάλα σε κατάσταση «πορτοκαλί συναγερμού» την Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018 (βλέπε παρακάτω χάρτη).

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι «ο καιρός είναι επικίνδυνος. Ασυνήθιστα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί. Να είστε πολύ προσεκτικοί και να ενημερώνεστε τακτικά και λεπτομερώς για τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες. Να γνωρίζετε για τους κινδύνους που μπορεί να είναι αναπόφευκτοι. Ακολουθήστε τις συμβουλές που δίνονται από τις αρμόδιες αρχές».




Να σημειωθεί ότι οι περιοχές κοντά στον Στρυμονικό Κόλπο είναι πιθανό να επηρεαστούν περισσότερο, ήτοι το παράλιο μέτωπο του δήμου Παγγαίου, με την πιθανότητα για πλημμυρικά φαινόμενα να είναι αυξημένη.

Την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018 ο συναγερμός υποβαθμίζεται σε «κίτρινο», (βλέπε παρακάτω χάρτη) με τα φαινόμενα να επιμένουν, αλλά με μικρότερη ένταση και περισσότερο τοπικό χαρακτήρα, ενώ σταδιακά θα αρχίσει να ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Η αστάθεια, πάντως, έστω και εξασθενημένη, φαίνεται να επιμένει και τις επόμενες ημέρες, με το καλοκαίρι να… έρχεται μετά τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018. Για περισσότερες πληροφορίες για τον καιρό στην Καβάλα μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του meteokav εδώ.

*Κεντρική φωτογραφία: Northmeteo